KOSOVA RESMEN TAM BAĞIMSIZ OLDU

upa-admin 03 Temmuz 2012 5.440 Okunma 0
KOSOVA RESMEN TAM BAĞIMSIZ OLDU

Kosova’da 4,5 yıldan beri görev yapmakta olan, içerisinde ABD, Türkiye ve bazı AB ülkelerinin temsilcilerinin bulunduğu Uluslararası Yönlendirme Grubu (ISG) tarafından bugün Viyana’da yapılan son toplantıda, Kosova’nın koşulsuz şartsız tam bağımsızlığının resmen ilan edildiği bildirildi. Dışişleri Bakanı Michael Spindelegger’in başkanlığında yapılan toplantıda, ISG’nin bu yıl Eylül ayında Kosova’daki faaliyetlerini durduracağı kaydedilmiştir.

Toplantının ardından Bakan Spindelegger, Uluslararası Sivil Temsilci Pieter Feith ve Kosova Başbakanı Haşim Taçi ortak basına, ‘Kosova’nın tam bağımsızlığını’ ilan etti. Spindelegger bu büyük adımdan sonra Kosova’nın Avrupa Birliği (AB)’ne tam üyeliği ve yurttaşlarının AB ülkelerine vizesiz seyahat yapabilmeleri için her türlü yardımda bulunacakları konusunda yaptığı açıklamalarda bulundu. Konuşma sırasında, ülkede AB ve NATO güvenlik güçlerinin görevlerinin devam edeceği de bildirildi.

Başbakan Taçi, Kosova için yeni bir dönemin başladığını belirtirken, aynı zamanda ülkesinin bundan sonra Avrupa’nın demokratik ve tam bağımsız bir üyesi olarak yoluna devam etmesi için çalışacağını da ifade etti. Ayrıca Taçi, Kosova’nın kuzeyindeki Sırp azınlığın Kosova halkıyla kaynaştığını, azınlık temsilcilerinin Kosova mahalli yönetimi ile düzenli ve devamlı olarak görüşmeler yaptıklarını, kendisinin de Sırp azınlığın seçimle işbaşına gelen tüm mahalli temsilcileriyle görüşmeye hazır olduğunu bildirmesinin akabinde basın toplantısı sona erdi.

Kaynak: TUİÇ Akademi

Leave A Response »

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.