UPA’NIN KIBRIS ÇIKARTMASI

upa-admin 19 Eylül 2012 3.148 Okunma 0
UPA’NIN KIBRIS ÇIKARTMASI

Uluslararası Politika Akademisi (UPA) kurucuları Ahmet Ceylan ve İsa Uslu, UPA adına temaslarda bulunmak üzere geçtiğimiz günlerde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gitmişlerdir. İktidar ve muhalefet partisi temsilcileri ile temaslarda bulunan Ceylan ve Uslu, önce kurultay sürecinde olan iktidar partisi Ulusal Birlik Partisi-UBP’nin Genel Sekreteri ve bugün itibariyle KKTC Sağlık Bakanı olarak atanan Ertuğrul Hasipoğlu ile görüşmüşler, ardından ise 19.09.2012 tarihi itibariyle KKTC Başbakanı Sayın İrsen Küçük ile UPA-KKTC işbirliği konusunda ayrıntılı bir görüşme yapmışlardır. Sayın Küçük UPA’nın Kıbrıs konulu tüm faaliyetlerine katılmaktan büyük mutluluk duyacağını ifade ederek, UPA Kıbrıs Çalışma Masası için 3 maddelik bir güvence vermiştir. Ziyaretlerinin son gününde muhalefet partileri temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları ile görüşecek olan UPA ekibi, haftanın son gününde Türkiye’ye döneceklerdir.

KKTC iktidar partisi UBP Genel Sekreteri Sayın Ertuğrul Hasipoğlu’nun Sağlık Bakanı olarak atanma haberinin kutlandığı dakikalardan bir kare.

UBP Lefkoşa İdare Amiri Sayın Ahmet Borucu ile yapılan dış politika ve Kıbrıs’ın geleceği konulu toplantının sonundan bir kare.

Leave A Response »

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.