TÜRKİYE SURİYE’DEKİ HEDEFLERİ BOMBALADI

upa-admin 04 Ekim 2012 1.895 Okunma 0
TÜRKİYE SURİYE’DEKİ HEDEFLERİ BOMBALADI

İhlas Haber Ajansı sabah saatlerinde önemli bir iddia ortaya attı. Habere göre Türkiye’nin misilleme amacıyla açtığı top atışında ölen Suriyeli askerler oldu. Türkiye’nin top ateşinde Suriyeli askerler arasında ölenler olduğu bilgisi geliyor. Cihan Haber Ajansı ise şu haberi iletti: Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Türkiye’nin misilleme olarak gerçekleştirdiği bombardımanda bazı Suriyeli askerlerin öldüğünü duyurdu.

İnsan Hakları Gözlemevi, Suriye’den atılan havan mermilerinin Türkiye’ye düşmesi üzerine yapılan top atışında Tel Abyad sınırındaki bir ordu karakolunun vurulduğunu öne sürdü. Örgüt kaç askerin öldüğü konusunda bilgi vermedi, ancak ölen askerlerin sınır kenti Tel Abyad yakınlarında bir karakolda bulunduklarını bildirdi.

Anında misilleme: Radarla saptanan Suriye’deki noktalara top atışı yapıldı. Başbakanlık, “Hedefler vuruldu” açıklaması yaptı.

Akçakale’deki olayı Suriye rejiminden Türkiye’ye yönelik bir saldırı olarak değerlendirerek anında karşılık verdi. Saldırıya misilleme yapılmasına karar verilerek, radarla saptanan Suriye’deki noktalara top atışı yapıldı. Başbakanlık’tan yapılan açıklamada, “hedeflerin vurulduğu” duyuruldu. Akçakale’deki olayın meydana geldiği andan itibaren alarma geçen Ankara’da; Başbakanlık Resmi Konutu, Genelkurmay Başkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’nda acil toplantılar yapıldı. Daha sonra, toplantının merkezi Başbakanlık Konutu oldu. Burada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile, Genelkurmay ve hükümetten üst düzey isimlerin katıldığı bir zirveye başkanlık etti. Toplantılarda, sınırın Suriye ve Türkiye taraflarından ayrı ayrı elde edilen bilgiler ile Genelkurmay Başkanlığı ile istihbarat birimlerini saptamaları masaya yatırıldı. Yapılan değerlendirmede, olayın Suriye rejimi tarafından gerçekleştirilen bir “saldırı” olduğu sonucu teyit edildi.

‘Gereken karşılık verildi’
Dün saat 22.00’de, toplantı sürerken Başbakanlık’tan yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: “Bugün (dün) saat 16.30 sularında Suriye rejim güçlerince açılan top ateşi sonucunda, Şanlıurfa’ya bağlı Akçakale ilçemizde 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 9 vatandaşımız da yaralanmıştır. Bu menfur saldırıya, sınır bölgesindeki silahlı kuvvetlerimiz tarafından angajman kuralları doğrultusunda anında gereken karşılık verilmiş; radarla tespit edilen Suriye’deki noktalara top atışı yapılarak hedefler vurulmuştur. Olayla ilgili olarak Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Dışişleri Bakanlığımız tarafından gerekli diplomatik girişimler derhal başlatılarak, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon ve Birleşmiş Milletler Konseyi üyesi bazı ülkelerin dışişleri bakanları ile telefon görüşmeleri yapılmıştır. Bu çerçevede NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen ile de bir telefon görüşmesi yapılmış; NATO Konseyi’nin acil olarak toplanması kararlaştırılmıştır. Türkiye, angajman kuralları ve uluslararası hukuk çerçevesinde, Suriye rejiminin ulusal güvenliğimize yönelik bu tür provokasyonlarını asla karşılıksız bırakmayacaktır. Olayda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır ve metanet; yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz.”.

Kaynak: Milliyet

Leave A Response »

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.