AKÇAKALE’YE YİNE BOMBA DÜŞTÜ

upa-admin 07 Ekim 2012 1.536 Okunma 0
AKÇAKALE’YE YİNE BOMBA DÜŞTÜ

Sınır kapısının yakınlarındaki Toprak Mahsulleri Ofisi’nin bahçesine düşen bomba can kaybına yol açmazken, Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye’ye top atşıyla karşılık verdi. İlçede paniğe yol açan olayın ardından halkın sınır bölgesinden uzaklaştırıldığı belirtiliyor. Perşembe günü, Akçakale’ye Suriye’den atılan bir havan mermisinin düşmesi sonucu beş kişi ölmüş, 2’si ağır 10 kişi de yaralanmıştı. Bu olay üzerine Türkiye Suriye’ye top atışıyla karşılık vermiş, parlamento olağanüstü toplanarak Türk silahlı kuvvetlerine sınır ötesi operasyon izni veren tezkereyi onaylamıştı. Top mermilerinin zaman zaman Türkiye topraklarına düşmeye devam etmesi nedeniyle Türkiye dört gündür Suriye’ye topçu atışı yapıyor.

Erdoğan: Hazır değilsen devlet değilsin

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da bir açılış töreninde tezkere kararını yorumlarken “Sen her an gerekirse savaş edecek gibi hazır olmak zorundasın. Sen buna hazır değilsen zaten devlet değilsin” dedi. Erdoğan şunları söyledi: “Bir zulme uğrarsan da gereğini yapacaksın. Buna seyirci kalamayız. Biz önce sabrettik. Ama yedinci mermi yola düştü. Ağır bir nota verdik. Bu son olay olunca. Her şey bitti. O gece geç saate kadar atılması gereken adımlar atıldı ve gereği yerine getirildi. Bu milletin bu noktadaki hassasiyetini kimse test etmeye kalkmasın.”

ABD: Savaş yayılabilir

Bu arada ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, Suriye ve Türkiye arasındaki karşılıklı top atışlarının savaşın komşu ülkelere yayılması endişesini artırdığını söyledi. Peru’yu ziyaret eden Panetta, ABD’nin bu konudaki kaygılarını diplomatik kanallarla aktardığını belirtti.

Kaynak: BBC Türkçe

Leave A Response »

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.