MURSİ’YE FACEBOOK ÜZERİNDEN ‘KIRMIZI KART’

upa-admin 07 Aralık 2012 1.946 Okunma 0
MURSİ’YE FACEBOOK ÜZERİNDEN ‘KIRMIZI KART’

Mısır’da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi taraftarları ile muhalifler arasında çıkan gerginlik devam ediyor. Muhalifler, Mursi’nin destek verdiği Müslüman Kardeşler’in Kahire’deki merkez bürosunu ateşe verirken, demokrasi yanlısı “6 Nisan” hareketi, Mursi’nin diyalog çağrısını Facebook üzerinden reddetti.

Mısır’da yaşanan gerilim, Cumhurbaşkanı Mursi ve muhaliflerin arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle giderek artıyor. Ülke genelinde yaşanan çatışmalarda dün 5 kişi ölürken, Mursi’nin destek verdiği Müslüman Kardeşler örgütünün Kahire’deki merkez bürosunun akşam saatlerinde ateşe verildiği belirtildi. Mursi’nin 22 Kasım’da açıkladığı ve yetkilerini artıran kararnamenin ardından Mısır’da ortalık karışmıştı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde iki günden beri süren çatışmalarda en az 7 kişi ölürken, sarayı tanklar korumaya aldı.

MUHALEFETTEN OLUMSUZ CEVAP
Yaşanan gerilim üzerine muhalefete diyalog çağrısı yapan Mursi ise şu ana kadar olumlu bir yanıt alabilmiş değil. Mısır’ın önde gelen demokrasi yanlısı gruplarından 6 Nisan hareketi, yaptığı açıklamada Mursi’ye rest çekti. Arap Baharı’nda iktidarı devrilen Hüsnü Mübarek’e karşı gerçekleştirilen protestolarda önemli rol oynayan 6 Nisan hareketi, Facebook sayfasında yaptığı açıklamada, “Cuma günü yapılacak protestoların Mursi için kırmızı kart anlamına geleceğini” ifade etti.

OBAMA ENDİŞELİ
ABD Başkanı Barack Obama, bu hafta içinde Mısır’daki gerginliğin yeniden artması üzerine Cumhurbaşkanı Mursi ile telefonda bir görüşme yaparak endişelerini dile getirdi. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, Obama, “yaşanan çatışmalarda yaşanan ölüm ve yaralanmaların kendilerinde endişe yarattığını, taraflar arasında diyalog kurulması gerektiğini” ifade etti. Obama aynı zamanda, Mursi’nin geçmişte sunduğu şartları değiştirmeden muhalefetle masaya oturması gerektiğini belirtti.

Kaynak: Ntvmsnbc

Leave A Response »

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.