BERLUSCONİ BEŞİNCİ KEZ BAŞBAKAN ADAYI

upa-admin 10 Aralık 2012 1.960 Okunma 0
BERLUSCONİ BEŞİNCİ KEZ BAŞBAKAN ADAYI

İtalya Başbakanı Mario Monti, Cumartesi gecesi görevinden istifa edeceğini açıklarken, eski Başbakan Silvio Berlusconi  de beşinci kez Başbakan adayı olduğunu açıkladı. Sahibi olduğu AC Milan takımının antreman sahasında konuşan Berlusconi, seçimlere yeniden katılıp katılmayacağı yönündeki soruya “Katılacağım” şeklinde cevap verdi. Daha önce dört kez İtalya Başbakanı olan Berlusconi, “Ve bunu bütün sorumluluk duygumla yapacağım” dedi.

Medya patronu olan 76 yaşındaki Berlusconi, 2011’de İtalya’nın Yunanistan gibi ekonomik çöküşün eşiğine gelmesinin ve adı yaşı küçük bir hayat kadınıyla skandallara karışmasının ardından görevinden istifa etmişti. Berlusconi’nin resmi olarak seçimlere katılacağını açıklaması partisi Özgürlük İnsanları’nın İtalya’nın mevcut Başbakanı Mario Monti’ye parlamentodaki desteğini geri çekmesiyle birlikte geldi. Monti de gece yarısı Başbakanlıktan istifa edeceğini açıkladı. Bu şekilde İtalya’da seçimler, yasal süreden birkaç ay erkene çekilmiş oluyor.

PİYASA MONTİ’Yİ SEVDİ

Geçen yıl Berlusconi’nin istifasının ardından göreve İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano tarafından teknokrat bir yönetim kurması için getirilen eski AB yetkilisi Monti, Berlusconi’nin partisi dahil parlamentodan tam destek almıştı. Göreve gelir gelmez mali sıkıntılara el atan Monti, uyguladığı kemer sıkma önlemleriyle İtalya’nın borçlanma maaliyetlerini rekor yüksek seviyelerden aşağı çekmeyi başardı. Ancak ülkedeki yüksek vergiler tüketici harcamalarını engellediğinden İtalya’da geçen yılın ikinci yarısında başlayan ekonomik durgunluk daha da derinleşiyor.

Kaynak: CNBCE 

Leave A Response »

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.