DR. OZAN ÖRMECİ VE GAÜSBUİK’İN ANKARA TEMASLARI

upa-admin 02 Şubat 2013 3.261 Okunma 0
DR. OZAN ÖRMECİ VE GAÜSBUİK’İN ANKARA TEMASLARI

Uluslararası Politika Akademisi (UPA) Genel Koordinatörü ve KKTC Girne Amerikan Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü öğretim üyesi Dr. Ozan Örmeci, 29-30 Ocak 2013 tarihlerinde danışmanı olduğu Girne Amerikan Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kulübü’nden (GAÜSBUİK) 12 kadar öğrencisiyle birlikte Ankara’da temaslarda bulundu.

29 Ocak 2013 Salı günü TBMM’ye gelerek temaslarda bulunmaya başlayan ekip, ilk olarak Milliyetçi Hareket Partisi grup toplantısına katıldı ve sonrasında TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum milletvekili Sayın Salim Uslu tarafından 1 saat kadar kabul edildi. Uslu Dr. Ozan Örmeci ve GAÜSBUİK üyesi gençlere Kıbrıs’la ilgili deneyimlerini anlatırken, davet gelmesi halinde seve seve Kıbrıs’ta düzenlenen bir konferansa katılabileceğini belirtti.

Sayın Salim Uslu GAÜSBUİK heyetini kabul ederken

Uslu ile yapılan görüşmenin ardından Cumhuriyet Halk Partisi grup toplantısına katılan GAÜSBUİK heyeti, grup toplantısının sona ermesinin ardından TBMM’de bulunan partilerin bazı milletvekillerine ziyaretler gerçekleştirdi ve hatıra fotoğrafları çektirdi.

GAÜSBUİK heyeti ve CHP İstanbul milletvekili Sayın Gürsel Tekin

GAÜSBUİK heyeti ve CHP Tunceli milletvekili Sayın Kamer Genç

GAÜSBUİK heyeti ve MHP İzmir milletvekili Sayın Oktay Vural

İç İşleri eski Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Abdülkadir Aksu ile

CHP Ankara milletvekili Sayın Bülent Kuşoğlu ile

CHP İstanbul milletvekili Sayın Şafak Pavey ile

MHP Iğdır milletvekili Sayın Sinan Oğan’la Türk dış politikası ve terör sorunu üzerine yarım saat kadar konuşuldu.

Heyet daha sonrasında AK Parti Bursa milletvekili İsmail Aydın tarafından TBMM Dış İşleri Komisyonu odasında 1 saat kadar süreyle ağırlandı. Aydın gençlerden gelen Türkiye gündemiyle ilgili soruları içtenlikle cevaplandırdı.

AK Parti Bursa milletvekili İsmail Aydın gençlerin sorularını içtenlikle cevaplandırdı.

Aydın’la yapılan görüşmenin ardından GAÜSBUİK heyeti ve Dr. Ozan Örmeci CHP eski Genel Başkanı ve deneyimli siyasetçi Sayın Deniz Baykal’la yarım saat kadar süren bir toplantı gerçekleştirdi. CHP Aydın milletvekili Sayın Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar’ın organize ettiği toplantıda Baykal gençlere Kıbrıs sorunuyla ilgili anılarını anlatırken, uygun bir teklif gelmesi halinde seve seve GAÜ’de bir konferans düzenleyebileceğini belirtti.

Deniz Baykal’la hatıra fotoğrafı

Çeşitli milletvekilleriyle hatıra fotoğrafları çektirmeye devam eden heyet ilk günü bu şekilde tamamlarken, 2. gün Adalet ve Kalkınma Partisi grup toplantısı için sabah erken saatlerde yeniden TBMM’ye gelindi. Başbakan Erdoğan’ın konuşmasını dinleyen heyet, daha sonrasında CHP İzmir milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler tarafından TBMM lokantasında ağırlandı.

AK Parti grup toplantısında

CHP İzmir milletvekili Sayın Prof. Dr. Birgül Ayman Güler’le

TBMM’de görüşmeler devam ederken Dr. Ozan Örmeci ve GAÜSBUİK heyetinin bir bölümü KKTC Büyükelçisi Sayın Mustafa Lakadamyalı’ya bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Lakadamyalı tarafından KKTC Ankara Büyükelçiliği’nde 45 dakika kadar ağırlanan heyet, GAÜ’nün Kıbrıs sorunuyla ilgili çalışmalarından bahsederken, Büyükelçi Sayın Lakadamyalı da heyete KKTC’nin Kıbrıs sorunuyla ilgili pozisyonunu anlattı.

KKTC Büyükelçisi Sayın Mustafa Lakadamyalı ile

Leave A Response »

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.