BULGARİSTAN’DA SANDIKTAN BELİRSİZLİK ÇIKTI

upa-admin 13 Mayıs 2013 2.875 Okunma 0
BULGARİSTAN’DA SANDIKTAN BELİRSİZLİK ÇIKTI

Bulgaristan seçimlerinin henüz kesin olmayan resmi sonuçları açıklandı. Sonuçlar koalisyon görüşmelerinin zorlu geçeceğine işaret ediyor. Seçime hile karıştırıldığı iddiasıyla ülkede birçok protesto gösterisi düzenlendi.

Henüz kesin olmayan resmi sonuçlara göre Bulgaristan’da dün yapılan genel seçimlerde eski Başbakan Boyko Borisov’un GERB Partisi yüzde 31, muhalefetteki Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) ise yüzde 27 oy aldı. Parlamentoya girmesi kesinleşen diğer iki parti ise Bulgaristan Türkleri’nin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi ile aşırı milliyetçi ATAKA partisi. Hak ve Özgürlükler Hareketi yüzde 9, Ataka Partisi ise yüzde 7,6 oy aldı.

Hiçbir partinin mecliste mutlak çoğunluğu elde edememesi yeni hükümetin kurulmasının zorlu bir süreç olacağına işaret ediyor.

Cumartesi günü başkent Sofya’daki özel bir basımevinde 350 bin oy pusulasının bulunmasının ardından ülkede birçok protesto gösterisi düzenlendi. BGNES haber ajansının verdiği bilgilere göre söz konusu basımevinin sahibinin Borisov’la yakın ilişkileri olduğu iddia ediliyor.

Boyko Borisov ülkede yaşanan ağır yoksulluk ve yolsuzluk nedeniyle düzenlenen toplu protesto gösterileri ve baskıların ardından geçen şubat ayında başbakanlık koltuğunu bırakmak zorunda kalmıştı.

Kaynak: Deutsche Welle Türkçe

Leave A Response »

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.