KANADA’DA BAŞBAKAN KABİNE DEĞİŞİKLİĞİNİ TWITTER’DAN DUYURDU

upa-admin 16 Temmuz 2013 1.784 Okunma 0
KANADA’DA BAŞBAKAN KABİNE DEĞİŞİKLİĞİNİ TWITTER’DAN DUYURDU

Kanada Başbakanı, 12 bakanın yerini değiştirdiğini Twitter’dan duyurarak bir ilke imza attı.  Kanada Başbakanı Stephen Harper, kabinede yaptığı değişikliği sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan duyurarak bir ilke imza attı. Başbakanlık Ofisi’nden dün yapılan açıklamada, Başbakan Stephen Harper’ın yeni kabineyi bugün yerel saatle 11.00’de açıklayacağı bildirilmesine rağmen, Harper, saat 10.00’dan itibaren Twitter hesabından kabine değişikliğini açıklamaya başladı.

Başbakan Harper’ın yapacağı açıklama için sabah erken saatlerden itibaren parlamento binasının içinde ve önünde yerini alan medya mensupları, Harper’ın mesajlarıyla Twitter’a yöneldi. Stephen Harper, kabinesinde yaptığı değişiklikle 12 yeni ismi hükümete alarak ekibini gençleştirdi. Başkent Ottawa’da sabah erken saatlerde başlayan hareketlilik, yeni kabinenin şekillenmesiyle son buldu.

Bazı bakanların yer değiştirdiği kabine değişikliğinde, Savunma Bakanı Peter MacKay Adalet Bakanlığına, Adalet Bakanı Rob Nicholson Savunma Bakanlığına getirildi. Kabine değişikliğinde Finans Bakanı Jim Flaherty ile Dışişleri Bakanı John Baird ise yerlerini koruyan bakanlar oldu. Aileleriyle birlikte Kanada Genel Valisi David Johnston’a çıkan Başbakan Harper ve kabine üyeleri, burada yemin ederek göreve başladı.

Yeni kabinenin yemin törenine, eski Savunma yeni Adalet Bakanı Peter MacKay’in yemin etmesi damga vurdu. Kabinenin genç ve dinamik bakanlarından MacKay, görevlinin tuttuğu yemin metnini okumakta güçlük çekince, önce güldü sonra da “bunu çok küçük yazmışsınız” diyerek gözlüğünü çıkardı. Bu sırada salonda gülüşmeler oldu. Bir başka okuma krizi ise yeni Toplumsal Hizmetler Bakanı Diane Finley’in Fransızca metni okumakta zorlanması ile yaşandı. Törende, yemin edecek bakanlardan isteyenler için yemin sırasında kullanmak üzere salonda kutsal kitaplar bulunduruldu. Bazı bakanların yemin için bu kitaplardan kullandıkları görüldü.

Kaynak: Radikal

Leave A Response »

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.