JULIAN ASSANGE WIKILEAKS PARTİSİNİ RESMEN AÇTI

upa-admin 26 Temmuz 2013 2.407 Okunma 0
JULIAN ASSANGE WIKILEAKS PARTİSİNİ RESMEN AÇTI

ABD’ye ait gizli diplomatik yazışmaları, kurucusu olduğu Wikileaks sitesi aracılığıyla tüm dünyaya açıklayan Avustralya vatandaşı Julian Assange, internetten Wikileaks Partisi’nin resmi açılışına katıldı.

Julian Assange’ın, Londra’daki Ekvador Büyükelçiliği’nden Skype bağlantısıya katıldığı açılış toplantısı, Melbourne’da yapıldı. Assange’ın aralıktan önce yapılması beklenen seçime Victoria eyaletinden katılacak üç adaydan biri olduğu belirtilirken, Assange, partisinin toplam yedi senato adayının ‘son 30 yıldır kademeli olarak gerileyen Avustralya demokrasinin durumuna’ yoğunlaşacağını kaydetti.

Diğer adayların Yeni Güney Galler ve Batı Avustralya eyaletlerinden olduğu ve Wikileaks Partisi’nin kaydının Avustralya Seçim Komisyonu tarafından bu ayın başında yapıldığı belirtiliyor.

İngiliz mahkemesi, 42 yaşındaki Avustralya vatandaşı Assange’ın, tacizle suçlandığı İsveç’e iadesine karar vermişti. Julian Assange, İsveç’e iade edilirse ABD’ye gönderilmekten korktuğu için geçen yıl Ekvador’un Londra Büyükelçiliği’ne sığınmıştı. Ekvador, çok sayıda ABD Dışişleri Bakanlığı yazışmasını internet sitesi aracılığıyla kamuoyu ile paylaşan ve tartışmalara neden olan Assange’ın siyasi iltica talebini kabul etmişti.

Kaynak: Hürriyet

Leave A Response »

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.