İNGİLİZ KONSOLOSLUĞU’NDA ANMA

upa-admin 21 Kasım 2013 1.746 Okunma 0
İNGİLİZ KONSOLOSLUĞU’NDA ANMA

İngiltere Konsolosluğu ve HSCB Bank Genel Müdürlüğü’de düzenlenen bombalı kamyonet saldırılarında aralarında İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosu Roger Short’un da bulunduğu hayatını kaybedenler 10’uncu yıldönümünde anıldı.

İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosluğu’nda düzenlenen anmaya İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Türk Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İngiltere Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Simon Fraser, Türkiye Büyükelçisi David Reddaway ve hayatını kaybeden Roger Short’un eşi Victoria Short da katıldı. Patlamanın meydana geldiği İngiliz Konsolosluğu’nun duvarına, 10.00’da William Hague, Simon Fraser, David Reddaway ve Victoria Short’un da aralarında bulundu grup tarafından bir çelenk bırakıldı. Burada hayatını kaybedenler için saygı duruşu yapıldı.

Habercilere açıklama yapan İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, saldırıda ölenleri anmak için toplandıklarını belirterek “Bugüne kadar Türk halkının bize verdiği destek için teşekkür ediyoruz. 10 yıl önce bugün trajik bir şekilde hayatını kaybedenleri anmak için buradayız. Özellikle burada, günlük yaşamlarını sürdürürken trajik şekilde hayatını kaybeden Türk vatandaşlarını da anıyoruz. Birleşik Krallık Konsolosluğu ve büyükelçiliği olarak, bütün Türk halkına bize vermiş oldukları destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bütün 10 yıl süresince yaşadıklarımız, Türk halkının bize vermiş olduğu destek, terörle mücadelenin ne kadar önemli olduğunu göstermiştir” dedi.

Törenin ardından William Hague ve beraberindekiler konsolosluk binasında düzenlenen ve Türk Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı tören için konsolosluk binasına geçti. Buradaki törene Anadolu Ajansı ve TRT kabul edildi.

Kaynak: Hürriyet

Leave A Response »

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.