PARİS’TEN UZLAŞMA ÇIKMADI

upa-admin 06 Mart 2014 1.383 Okunma 0
PARİS’TEN UZLAŞMA ÇIKMADI

ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile Rus mevkidaşı Lavrov arasında yapılan Kırım konulu görüşmede uzlaşma sağlanamadığı belirtildi.

Kerry, ABD’nin Paris Büyükelçiliğinde düzenlediği basın toplantısında, Lavrov ile Paris’te yaptığı ikili görüşmenin içeriği hakkında bilgi verdi. Herhangi bir ilerleme yaşanmamasına karşın, toplantının oldukça verimli ve yapıcı geçtiğini anlatan Kerry, gerçekçi olmak istediğini, bugün gelinen noktayı dün oldukları noktaya tercih edeceğini dile getirdi. ABD’nin Ukrayna’daki tansiyonu düşürecek tüm taraflarla işbirliği yapmaya hazır olduğunu belirten Kerry, Rusya’ya, Kırım’dan askerlerini geri çekmesi çağrısını yineledi.

Görüşmede Lavrov’un ise ‘Kırım’da Rus askeri olmadığı ve Kırım’daki silahlı güçlerin yerel halk olduğu’ iddiasını tekrarladığı öğrenildi. Kerry, Rusya’nın Kırım’a asker göndermesine işaret ederek “Rusya bir seçim yaptı. Ve biz bu seçimin yanlış olduğunu açıkça söyledik” ifadelerini kullandı.

Tüm tarafların bugünkü görüşmelerde, diyalog yoluyla karar vermenin önemi konusunda hem fikir olduğunun altını çizen Kerry, ABD’nin de tamamıyla bu meseleyi çözmeye yoğunlaştığını ifade etti. Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün korunması gerektiğine de dikkati çeken Kerry, Lavrov ile Roma’da tekrar biraraya geleceklerini duyurdu.

Kaynak: Ntvmsnbc

Leave A Response »

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.