SIRBİSTAN’DAN İLK SONUÇLAR

upa-admin 17 Mart 2014 2.409 Okunma 0
SIRBİSTAN’DAN İLK SONUÇLAR

Sırbistan Seçim Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, genel seçimlerde ilk sonuçlara göre SNS’in yüzde 48,91 oranında oy aldığı bildirildi.

Sırp İlerici Partisi (SNS) Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Aleksandar Vuçiç, “1990 yılında, Slobodan Miloşeviç’in elde ettiği başarılı sonucun daha iyisini elde ettik” dedi. Oy verme işlemlerinin sona ermesinin ardından, SNS Genel Başkanlığı’nda kurulan seçim merkezinde partililere hitap eden Vuçiç, resmi olmayan ilk sonuçlara göre, oyların yüzde 62’sinin sayıldığını ve şu an itibarıyla SNS’in sayılan oyların yüzde 49,3’ünü aldığını söyledi. Vuçiç, dün yapılan genel seçimin sonuçlarının, 1990 yılından bu yana ortaya çıkan en ikna edici seçim sonucu olduğunu savunarak, kendilerine güvenen tüm Sırbistan vatandaşlarına teşekkür etti.

Vuçiç, ”Rakiplerimizi de tebrik ediyor ve her zaman onlara el uzatmaya, müzakere etmeye ve iş birliği yapmaya hazır olduğumuzu söylemek istiyorum. Hiçbir zaman, hiç kimseyi küçümsemeyeceğiz. Onların da fikirlerini duymak ve nihayetinde Sırbistanımız için neler yapabileceğimizi görmek istiyorum” diye konuştu. Seçim sonuçlarının, parti olarak vatandaşlarla kurdukları ortaklığı bir kez daha kanıtladığını kaydeden Vuçiç, şöyle devam etti: ”İnsanların dürüstlüğe saygı duyduğunu gördük. Önümüzde zorlu reformlar var, ancak Sırbistan’ın bir geleceği var ve bu gelecekte, Sırbistan’ın çocukları bugünden daha iyi yaşayacak. Bu geleceği yaratmak, kolay olmayacak. Ancak Sırbistan vatandaşları, daha akıllı, daha farklı, daha sorumlu ve daha ciddi olmayı tercih etti.”

Vuçiç, seçimlerin ardından, özellikle işsizlik sorunu ile mücadeleye önem vereceklerini anlatarak, görev sürelerinin yarısına gelindiğinde işsizlik oranında bugüne oranla büyük düşüşler yaşanacağını savundu. Seçim sonuçlarının böyle olacağını kimsenin tahmin dahi etmediğini söyleyen Vuçiç, ”1990 yılında, Slobodan Miloşeviç’in elde ettiği başarılı sonucun daha iyisini elde ettik” dedi.

İlk resmi sonuçlar açıklanmaya başlandı

Sırbistan Seçim Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, oyların yüzde 18,89’unun sayımının tamamlandığı ve bu sonuçlara göre, SNS’in yüzde 48,91 oranında oy aldığı bildirildi.

Sırbistan Seçim Komisyonu’nun açıkladığı ilk resmi sonuçlara göre, sayılan oylar göz önünde bulundurulduğunda, Sırbistan Meclisi’ne SNS’in yanı sıra Sırbistan Sosyalist Partisi (SPS),  Sırbistan Birleşik Emekliler Partisi (PUPS), Birleşik Sırbistan (JS) ve Yeni Demokrat Parti (NDS) ile ülkedeki Boşnak, Macar ve Arnavut azınlıklara ait siyasi partiler girebilecek.

“Kayıtlı seçmenlerin yüzde 55,26’sı oy kullandı”

Sırbistan Seçim Komisyonu Başkanı Deyan Curceviç, düzenlediği basın toplantısında, seçimlerde kayıtlı seçmenlerin yüzde 55,26’sının oy kullandığını ve kullanılan oyların yüzde 2,69’unun geçersiz sayıldığını aktardı. Oyların sayımına devam edildiği ve resmi sonuçların belirli aralıklarla Sırbistan Seçim Komisyonu’nca açıklanmaya devam edileceği bildirildi.

Kaynak: Ntvmsnbc

Leave A Response »

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.