VENEDİK İTALYA’YA KAZAN KALDIRDI

upa-admin 17 Mart 2014 1.767 Okunma 0
VENEDİK İTALYA’YA KAZAN KALDIRDI

Kırım’ın gölgesinde kalsa da Avrupa’da bir başka referandum daha var. Venedik, İtalya’dan ayrılmak için internet üzerinden referandum düzenliyor. Sonucun bağlayıcılığı yok. Ancak çoğunluk “evet” derse, ayrılık sürecinin resmen başlatılacağı belirtiliyor.

Venedik kentinin de içinde bulunduğu Veneto bölgesi, Roma’dan bağımsızlık talebiyle referandum düzenleniyor. İnternet üzerinden yapılan oylamanın bir resmiyeti bulunmuyor. Oylama 21 Mart tarihine kadar sürecek. Ancak çoğunluğun “evet” demesi durumunda, yerel yönetim ayrılık sürecini resmen başlatmaya hazır olduğunu söylüyor.

Yapılan son anketler, bölge halkının 3’te 2’sinin bağımsızlıktan yana olduğunu gösteriyor. Bağımsızlık talebinin temeli ise ekonomik. Ülkenin geri kalanına göre daha zengin olan kuzey, Roma’ya ödediği yüksek vergilerden şikayet ediyor. Bin yıldan uzun süre bağımsız bir devlet olarak varlığını sürdüren Venedik, 1866’da İtalya’ya bağlandı. İtalya’nın en zengin bölgelerinden biri olan Veneto’nun 5 milyon nüfusu bulunuyor.

Kaynak: Ntvmsnbc

Leave A Response »

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.