TÜRKİYE’DE YENİ KABİNE BELLİ OLDU

upa-admin 29 Ağustos 2014 2.421 Okunma 0
TÜRKİYE’DE YENİ KABİNE BELLİ OLDU

Başbakan Vekili Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından yeni kabineyi açıkladı. Yeni kabinede; Yalçın Akdoğan ve Numan Kurtulmuş Başbakan Yardımcısı, Nurettin Canikli Gümrük ve Ticaret Bakanı, Volkan Bozkır Avrupa Birliği (AB) Bakanı, Mevlüt Çavuşoğlu da Dışişleri Bakanı olarak yer aldı. Beşir Atalay, Hayati Yazıcı ve Emrullah İşler kabine dışında kaldı.

Türkiye’de 62. hükümet belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.35 sıralarında Çankaya Köşkü’ne geldi. Yeni hükümeti kurmakla görevlendilen Başbakan vekili Ahmet Davutoğlu da saat 11.45’te Çankaya Köşkü’ne geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan vekili Davutoğlu, yeni kabineyi görüştü. Görüşme, yaklaşık 45 dakika sürdü. Çankaya Köşkü’nden saat 12.32’de ayrılan Davutoğlu, yeni kabineyi açıklamak üzere Başbakanlık’a geçti. Başbakanlık Merkez Bina’da basın toplantısı düzenleyen Ahmet Davutoğlu, 62. Bakanlar Kurulu listesini kamuoyuna duyurdu. Davutoğlu, yeni kabinenin hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Allah milletimize güzel hizmetler etmemizi nasip eylesin” dedi.

DÖRT YENİ BAKAN
Yeni kabinede Numan Kurtulmuş ve Yalçın Akdoğan, Başbakan Yardımcılığı’na; Nurettin Canikli, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na; Volkan Bozkır ise Avrupa Birliği Bakanlığı’na atandı.

DAVUTOĞLU’NUN KOLTUĞU ÇAVUŞOĞLU’NUN
61. hükümetin Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise 62. hükümette Dışişleri Bakanı olarak görev yapacak.

ÜÇ İSİM YOK
Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay ve Emrullah İşler ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı yeni kabinede yer almadı.

EKONOMİ YÖNETİMİ DEĞİŞMEDİ
Yeni kabinede ekonomi yönetiminde değişiklik olmadı. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 62. Hükümet’te de görev yapacak. 61. hükümetin Sözcüsü Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da Ahmet Davutoğlu kabinesinde de yer aldı.

VEKİL OLMADAN BAKAN OLDULAR
Yeni kabinede milletvekili olmayan bakan sayısı ise 2’ye yükseldi. İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 62. hükümetin milletvekili olmayan bakanları olarak görev yapacak.

İŞTE YENİ KABİNE
Davutoğlu’nun açıkladığı kabine üyeleri, şu isimlerden oluşuyor:

Başbakan Yardımcısı: Ali Babacan

Başbakan Yardımcısı: Numan Kurtulmuş

Başbakan Yardımcısı: Bülent Arınç

Başbakan Yardımcısı: Yalçın Akdoğan

Adalet Bakanı: Bekir Bozdağ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Ayşenur İslam

Avrupa Birliği Bakanı: Volkan Bozkır

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Fikri Işık

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Faruk Çelik

Çevre ve Şehircilik Bakanı: İdris Güllüce

Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu

Ekonomi Bakanı: Nihat Zeybekci

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Taner Yıldız

Gençlik ve Spor Bakanı: Akif Çağatay Kılıç

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Mehdi Eker

Gümrük ve Ticaret Bakanı: Nurettin Canikli

İçişleri Bakanı: Efkan Ala

Kalkınma Bakanı: Cevdet Yılmaz

Kültür ve Turizm Bakanı: Ömer Çelik

Maliye Bakanı: Mehmet Şimşek

Milli Eğitim Bakanı: Nabi Avcı

Milli Savunma Bakanı: İsmet Yılmaz

Orman ve Su İşleri Bakanı: Veysel Eroğlu

Sağlık Bakanı: Mehmet Müezzinoğlu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı: Lütfi Elvan

HÜKÜMET PROGRAMI OKUNACAK
Kabinenin onaylanmasının ardından 62. hükümet programı TBMM’de okunacak. İçtüzük uyarınca hükümet programının Meclis’te okunmasından 2 tam gün sonra Genel Kurul’da görüşmeleri yapılacak. Görüşmeden 1 tam gün sonra ise güven oylaması açık oyla yapılacak. Takvime göre yeni hükümet programı 1 Eylül’de Genel Kurul’da okunacak. 4 Eylül’de yapılacak program görüşmelerinin ardından CHP’nin olağanüstü kurultayına denk düşen 6 Eylül Cumartesi veya en geç 8 Eylül Pazartesi günü Meclis Genel Kurulu’nda güven oylaması gerçekleştirilecek. Güven oylamasının ardından yeni hükümet görevine başlayacak.

Kaynak: Ntvmsnbc.com

Leave A Response »

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.