CHP’DE KEMAL KILIÇDAROĞLU YENİDEN GENEL BAŞKAN SEÇİLDİ

upa-admin 05 Eylül 2014 1.623 Okunma 0
CHP’DE KEMAL KILIÇDAROĞLU YENİDEN GENEL BAŞKAN SEÇİLDİ

18. Olağanüstü Kurultay’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tekrar başkanlığa seçildi. Partililere teşekkür konuşması yapan Kılıçdaroğlu, “CHP kendi içinde tartışır. Ama bunu büyük bir disiplin içinde yerine getireceğiz” dedi.

Genel Başkanın belirlendiği CHP’nin 18. Kurultayı Ankara’da yapıldı. ATO Congresium’da düzenlenen kurultayda, saat 14.30’da, 24 sandıkta başlayan oy verme işlemi saat 17.00 itibariyle sona erdi. Cumhuriyet Halk Partisi 18’inci Olağanüstü Kurultayı’nda Kemal Kılıçdaroğlu, yeniden genel başkan seçildi. Seçimde 1181 delege oy kullandı. 1155 geçerli oydan Kemal Kılıçdaroğlu 740 delegenin oyunu aldı. Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise 415 delegenin oyunu aldı.

Teşekkür konuşması yaptı

Kılıçdaroğlu, ATO Congresium’daki CHP 18. Olağanüstü Kurultayında, genel başkanlık seçimini kazanmasının ardından partililere hitap etti. Bayram havası içinde kongre yaptıklarını, sağlıklı bir rekabetin olabileceğini, bir arada tartışılabileceğini bütün dünyaya gösterdiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, bundan mutlu olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, “Şimdi hepimize bir görev düşüyor, gençler meydanlarda sloganlar atıyorlardı, birleşe birleşe kazanacağız diye. Evet, artık ayrılık, gayrılık yok. Artık birleşe birleşe kazanacağız. Bütün delege arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. CHP’ye yakışır bir kurultayı gerçekleştirdiğimiz için” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, genel başkanlığına adaylığını koyan Muharrem İnce’yi de kürsüye çağırdı.

“Bir kulvar açtık”

CHP’nin büyük bir aile olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, partinin her zaman yeni kadrolar yetiştirmek ve halka umut vermek zorunda olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, “CHP kendi içinde tartışır. Ama bunu büyük bir disiplin içinde yerine getireceğiz. Bu konuda size söz verdim, sözüm söz” diye konuştu. Gençlere “Size her zaman inandım, her zaman güvendim” diye seslenen Kılıçdaroğlu, ülkenin geleceğinin gençlikte olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, “Siyasete giriniz. Türkiye’de siyaset yapmak isteyen gençler siyaseti zorlayınız, siyasete giriniz. Mutlaka siyasette yerinizi alın. Bir kulvar açtık, o kulvarı genişletin, yüzde 10 barajını kabul etmeyin. Daha fazlasını isteyin” dedi. Partililere teşekkür eden Kılıçdaroğlu, “Kuzey Kore’nin kurultayı değil burası, Türkiye Cumhuriyeti’nde CHP’nin kurultayı. Şükranlarımı sunuyorum” diyerek, sözlerini sonlandırdı.

Kurultayda, tüzük değişikliği görümelerine geçildi

CHP 18. Olağanüstü Kurultayı’nda, tüzük değişikliğine ilişkin görüşmelere başlandı. Kurultayın başladığı saatlerde oluşturulan tüzük komisyonu, raporunu divana sundu. Raporda, parti tüzüğünde yapılması önerilen değişikliklere göre, internet üzerinden partiye üye olmanın önü açılacak. Halen sadece ilçe başkanları tarafından yapılan üye alım işlemleri, il başkanları tarafından da yapılabilecek. Milletvekili adaylıkları belirlenirken, kadınların ve gençlerin TBMM’de temsiline özen gösterilecek. Milletvekili adayı belirlenmesinde merkez yoklaması yapılmasına karar verilen yerlerde, eğilim yoklaması yöntemleri kullanılabilecek. Parti üyesi, bir başka partiden adaylık başvurusunda bulunması halinde disiplin işlemine gerek kalmaksızın üyelikten çıkarılacak. Kurultayda tüzük komisyonu raporu üzerinde konuşmalara geçildi. Kurultay’da Parti Meclisi seçimi ise yarın yapılacak.

Kaynak: CNN Türk

Leave A Response »

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.