TÜRKİYE-FİNLANDİYA DOSTLUK ANLAŞMASININ 90. YILI SEMİNERİ

upa-admin 20 Kasım 2014 2.045 Okunma 0
TÜRKİYE-FİNLANDİYA DOSTLUK ANLAŞMASININ 90. YILI SEMİNERİ

18 Kasım 2014 tarihinde Ankara Palas’ta Dışişleri Bakanlığı ve Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM) ortaklığında Türkiye-Finlandiya Dostluk Anlaşması’nın 90. yılı sebebiyle, Onbirinci Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, Finlandiya Onuncu Cumhurbaşkanı ve Nobel Barış Ödülü Sahibi Sayın Martti Athisaari, Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, Finlandiya Dışişleri Bakanı Sayın Erkki Tuomioja, Finlandiya Uluslararası İlişkiler Enstitüsü Başkanı Sayın Dr. Teija Tiilikainen, Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman ve değerli konukların katılımıyla “Daha Güçlü ve İstikrarlı bir Avrupa İçin Elele” başlıklı seminer düzenlendi. Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman’ın moderatörlüğünde gerçekleşen seminer, Onbirinci Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’ün açılış konuşması ile başlamıştır.

Onbirinci Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül konuşmasında, Avrupa Birliği’nin küresel bir güç olma yolunda sınırlarını genişletmesi gerektiğine, “yumuşak güç” anlamında Avrupa Birliği’nin güçlü araçları olduğuna ve bunları kullanması gerektiğine, Avrupa’da artan İslamofobi ve ırkçılık karşısında Avrupa Birliği’ndeki Müslümanlara ve göçmenlere karşı aşırılıkların önüne geçilmesinin gerektiğine ve Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyeliğinin sadece Türkiye’ye değil, Avrupa Birliği’ne de fayda getireceğine değinmiştir. Seminer süresince iki ülkenin Avrupa entegrasyonuyla ilgili bakış açıları ortaya konulmuş ve seminer sonrasında da onur konukları adına resepsiyon düzenlenmiştir.

Gerçekleştirilen etkinliğe Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi konuya ilgi duyan üniversite öğrencilerinin de katılımını sağlamıştır. Diğer kurumlardan farklı olarak Dışişleri Bakanlığı, öğrencilere karşı istikrarlı ve sürdürülebilir şekilde arka çıkmakta, sadece eğitim süresinde değil, sonrasında da öğrencilerle iletişime devam etmekte olduğunu geçmiş öğrencilerini etkinliklere düzenli olarak davet ederek göstermektedir. Bu son düzenlenen etkinlikte de Onbirinci Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül ve  Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ile öğrencilerin birebir sohbet havasında geçen iletişimi öğrenciler için güzel bir deneyim ve motivasyon kaynağı olmuştur.

Gizem ÖZGÜR

Leave A Response »

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.