JAPONYA’DA ABE’NİN ZAFERİ

upa-admin 15 Aralık 2014 1.931 Okunma 0
JAPONYA’DA ABE’NİN ZAFERİ

Japonya’da Başbakan Şinzo Abe liderliğindeki Liberal Demokrat Parti, tahminlere göre parlamento seçimlerinde kesin bir zafer elde etti.

TBS kanalının yayınladığı seçim sonrası anketlerine göre Abe’nin partisi, 475 sandalyeden 294’ünü kazandı ve koalisyon ortağı Komeito ile birlikte 328 milletvekiline ulaştı. Tahminlere göre, parlamentonun alt kanadında üçte ikilik çoğunluğu elde eden Şinzo Abe liderliğindeki koalisyon, 4 yıl daha ülkeyi yönetecek.

Abe, muhtemel zaferiyle birlikte dünyanın üçüncü büyük ekonomisi olan Japonya’yı yıllardır süren deflasyon ve ekonomik durgunluktan çıkarmak için bir dört yıl daha elde etmiş olacak. Japonya, katma değer vergisinin tekrar yükseltilmesinin ardından Nisan ayında yeniden ekonomik durgunluğa girmişti.

Nükleer enerjiye dönüş, güvenlik politikalarının güçlendirilmesi ve pasifist anayasada reform gibi konularda çeşitli tartışmalar olsa da Japonya’da seçmenlerin tercihinde ekonominin önemli rol oynadığı belirtiliyor. Siyasi analistler Abe’nin muhalefetin parçalı ve güçsüz olmasından faydalandığını belirtiyor. Oyların sayılmasından önce seçimlere katılımın son derece düşük olduğu görüldü.

Kaynak: Deutsche Welle Türkçe

Leave A Response »

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.