AKP YENİDEN TEK BAŞINA İKTİDAR

upa-admin 02 Kasım 2015 2.325 Okunma 0
AKP YENİDEN TEK BAŞINA İKTİDAR

1 Kasım seçimlerinden Adalet ve Kalkınma Partisi zaferle çıktı. Oyların yüzde 49’unu elden eden AKP parlamentoda 316 milletvekiliyle temsil edilecek ve tek başına iktidar olacak. CHP’nin milletvekili sayısını iki sandalye arttırdığı seçimlerde HDP ve MHP ise ağır kayıplar yaşadı. HDP ve MHP’nin 80’er olan milletvekili sayısı, MHP için 41, HDP için ise 59’a geriledi.

2015 TR SEÇİM

Seçim haritası

Davutoğlu: Sonuç ne olursa olsun balkon konuşması yapacağım

Oyunu seçim bölgesi Konya’da kullanan Başbakan Ahmet Davutoğlu “Netice ne olursa olsun, kanaatlerimizi halkımızla paylaşmak için akşam balkon konuşması yapacağız. Bütün vatandaşlarımızı sandık başına gitmeye ve iradelerini sandığa yansıtmaya davet ediyorum.” dedi.

Kılıçdaroğlu: Huzur içinde yaşamak istiyoruz

Ankara’da oy kullanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise “Bu seçimler, demokrasimiz, Cumhuriyetimiz, çocuklarımız, geleceğimiz için çok önemli seçimler. Geldik oyumuzu kullandık hayırlı uğurlu olsun. Bu ülke hepimizin ülkesi ve bu ülkede hepimiz barış huzur içinde yaşamak istiyoruz. Kimden gelirse gelsin teröre karşı olduğumuzu amacı ne olursa karşı olduğumuzu her ortamda dile getirdik.” dedi.

Erdoğan: Herkes saygı duymalı

İstanbul’da oy kullandıktan sonra konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da “7 Haziran seçimlerinden sonra istikrar çıkmayınca, sandıklardan rahat oluşacak bir hükümet çıkmayınca böyle bir seçime gitme zarureti doğdu.İstikrarın milletimiz için ne kadar önemli olduğu ortadaydı. Milli iradenin ortaya koyacağı tavra hepimizin saygı duyması gerekiyor.” dedi.

Demirtaş: Türkiye barışı arzuluyor

İstanbul’da oyunu kullanan HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ise “Umut ediyorum ki bugün yapılacak seçimlerde ortaya çıkacak siyasi sonuçlar bütün ülke, hepimiz açısından en hayırlı sonuç olacaktır. Bütün Türkiye’nin en fazla arzuladığı şey huzurdur, barıştır.” dedi.

Bahçeli: İnşallah seçim dönüm noktası olur

Oyunu Ankara’da kullanan MHP lideri Devlet Bahçeli, gazetecilerin “7 Haziran’a benzer bir sonuç mu çıkar?” sorularına “Bunları daha sonra soralım” yanıtını verdi. “26. dönem milletvekilleri genel seçimleri için bugün milletimizin yüksek katılımıyla bir seçimin gerçekleştirilmesini temenni ediyorum” diyen Bahçeli, “İnşallah, bu seçim milletimizin geleceği açısından bir dönüm noktası olur diye düşünüyorum” dedi.

Kaynak: BBC Türkçe

 

Leave A Response »

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.