İYİ PARTİ ANTALYA İL YÖNETİM KURULU ÜYESİ MUSTAFA UYAN’LA MÜLAKAT

upa-admin 30 Mart 2018 9.788 Okunma 0
İYİ PARTİ ANTALYA İL YÖNETİM KURULU ÜYESİ MUSTAFA UYAN’LA MÜLAKAT

Murat Topçu: Kendinizden bahseder misiniz, sizi tanıyabilir miyiz?

Mustafa Uyan: 03.06.1972 Antalya Kaleiçi doğumlu olup, ilk ve ortaokulu Atatürk İlköğretim Okulu’nda tamamladıktan sonra lise eğitimini tamamlamadan büro makinaları sektöründe servis ve pazarlama elemanı olarak ticaret hayatına atıldım. Sonrasında klima sektörü ve en sonunda kendi işyerim olan Uyan Group Emlak Gayrimenkul Danışmanlık olarak ticari yaşamımı sürdürmekteyim. İYİ Parti’nin kuruluşundan bu yana partinin Antalya il yönetim kurulu üyesi olarak siyasi faaliyetlerime devam etmekteyim. Ayrıca evli ve bir kız, bir de erkek çocuk babasıyım.

Murat Topçu: İYİ Parti’nin kurulması süreci nasıl oldu bahseder misiniz?

Mustafa Uyan: İYİ Parti, ülke genelinde beklentilerin tavan yaptığı ve vatandaşların “oyumu hangi partiye vereceğim” düşüncelerine çözüm olarak kurulmuştur. Liderinin (Meral Akşener) mangal gibi bir yüreği olan ve “cesurlar hareketi” olarak adlandırılan bir partidir. Antalya il teşkilatı olarak biz ise, -avukat Nizamettin Sağır beyefendi başkanlığında- 11 Divan Kurulu üyesi olmak üzere 110 asıl ve yedekten oluşan yönetim kurulu olarak, her görüşten (sadece PKK yanlısı siyasi görüşlerin olmadığı) insanların bir araya geldiği “İYİ’ler hareketi” olarak taban ve tavana eşit davranan bir siyaset anlayışının olduğu bir oluşum yürütmeye çalışıyoruz. Bunu Antalya genelinde 19 ilçe başkanlığının desteği ile devam ettirmekteyiz.

İYİ Parti Genel Başkan YardımcısıSayın Koray Aydın’la

Murat Topçu: Sizce İYİ Parti seçimlerde yüzde kaç oranında oy alacak ve başarılı olacak mı?

Mustafa Uyan: İYİ Parti, son anketlere göre, -Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in de açıkladığı üzere- % 22,5 civarında bir oy oranına sahiptir. Fakat bu oran şu an için geçerlidir ki, her geçen gün katlanarak artmaktadır. Benim şahsi tahminim, partimizin oy oranının % 27 – % 41 bandında olacağıdır.

Murat Topçu: İYİ Parti Türk siyasetinde kalıcı olabilecek midir?

Mustafa Uyan: İYİ Parti, Türk siyasi hayatına sağlam ve emin adımlarla girmiş, her geçen gün de koltuğunu sağlamlaştırmaktadır. Öyle ki, diğer siyasi partileri silkelemiş ve ülkede çok önemli değişikliklere imza atmıştır; atmaya da devam edecektir.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Musavat Dervişoğlu ile

Murat Topçu: İYİ Parti’nin Türkiye için projeleri nelerdir?

Mustafa Uyan: İYİ Parti’nin öncelikli hedefleri; ilk olarak Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı yapmak ve ülkede yerinden oynayan taşları yerli yerine oturtmak, sonrasında ise iktidara gelerek yok sayılan kaybolan değerlerimizi geri getirmektir. Bu değerler; en başta demokrasi ve adalet, sonrasında milli değerlerimize dayalı bir eğitim-öğretim, gelişmiş bir ekonomi ve tarım sektörü ve esnafın durumunun iyileştirilmesi şeklinde sıralanabilir.

Murat Topçu: İYİ Parti’ye katılımlar fazla mı? Örneğin, sanat, iş dünyası ve halkımızdan nasıl tepkiler alıyorsunuz?

Mustafa Uyan: İYİ Parti’ye katılım tahminlerden çok daha fazladır; bu durum, siyasette bıkkınlık yaşayan, ayrımcılık gören ve milli değerlerimize önem veren insanlar topluluğunun sayesindedir. Bunun dışında, sanat ve iş dünyası mensubu ve diğer siyasi partilerden katılım sağlayan vatandaşlarımızın da partimize yoğun ilgi gösterdiği bir dönemden geçmekteyiz.

İyi Parti Sözcüsü ve İzmir milletvekili Sayın Aytun Çıray’la

Murat Topçu: En son okuduğunuz kitap ve en son izlediğiniz film nedir?

Mustafa Uyan: En son okuduğum kitap, İyi Parti Kurucular Kurulu üyesi ve Kardak kahramanı sevgili dostum Ali Türkşen’in yazmış olduğu Kardak’ta Kahraman Hasdal’da Esir adlı kitaptır. En son izlediğim film ise, oğlumla birlikte izlediğim Kızıl Serçe’dir (Red Sparrow).

Sayın Ali Türkşen’le

Murat Topçu: Son olarak buradan Türk toplumuna vermek istediğiniz mesaj nedir?

Mustafa Uyan: Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına inanan, ülkesini ve milletini seven, dini inancını kendi iradesi ile yaşayan her Türk vatandaşının vicdanını dinleyerek İYİ Parti’ye güvenmelerini ve özellikle evlatlarımızın geleceğinin tabir-i caiz ise “köprüye girmeden son çıkışta” aklı selim bir şekilde oylarına sahip çıkmalarını rica ediyorum. İnandığımız ve desteklediğimiz taktirde Türkiye İYİ olacak!

Kapak fotoğrafı: İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’le.

 

Röportaj: Murat TOPÇU

Tarih: 30.03.2018

Leave A Response »

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.