İYİ PARTİ ANTALYA MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI KUBİLAY YAYLA İLE RÖPORTAJ

upa-admin 01 Mayıs 2018 2.025 Okunma 0
İYİ PARTİ ANTALYA MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI KUBİLAY YAYLA İLE RÖPORTAJ

Murat Topçu: Merhaba, sizi tanıyabilir miyiz? Bize kendinizden bahseder misiniz?

Kubilay Yayla: 28.10.1963 tarihi Malatya doğumlu ve bir öğretmen çocuğu olup, üç kardeşe sahip, evli ve bir çocuk babasıyım. Orta öğretim ve lise eğitimimi Sinop/Boyabat’ta tamamlayıp, liseyi bitirdikten sonra askerlik zamanına kadar birçok özel şirkette vasıfsız işçi olarak çalıştım. 1983-1985 yılları arasında askerliğimi Ankara/Polatlı’da erbaş olarak tamamladım. Askerlik görevimden sonra merkezi İstanbul’da bulunan SİMTEL A.Ş.’nin Samsun’da bulunan Karadeniz Bölge Müdürlüğü’nde satış personeli olarak göreve başladım. İşim gereği Sinop’tan Artvin’e kadar Karadeniz Bölgesi’nde, Kars, Erzurum, Erzincan, Gümüşhane, Sivas gibi güzel il ve ilçelerimizde 4 yıldan fazla çalıştım. 1989 yılı sonunda merkezi Bursa’da bulunan  İNOKSAN A.Ş.’nin Samsun’da bulunan Karadeniz Bölge Müdürü olarak işe başladım. Karadeniz Bölgesi’ne tanıtımını sağlayarak, şirketimizi kuruluşundan 6 ay sonra Karadeniz Bölgesi’nde etkin kıldım. Bu sürecin sonunda ilk başta ev ofis (home ofis) şeklinde kurulan şirket, ofislerle Karadeniz Bölgesi’ne tanıtımlarımız sayesinde piyasaya kabullendirildi. 1990 yılında da 1000 metrekarelik showroom açarak toptan satış pazarına girdik. Türkiye genelinde tarafından 200 ün üzerinde bayilik oluşturduk. Karadeniz Bölgesi’nde resmi ve özel sektörün birçok endüstriyel mutfak projelerine imza attık. 1992 yılında kendi isteğimle İNOKSAN A.Ş.’den istifa ederek, Samsun’da Saminox Otel Ekipmanları’nı kurdum. 1996 yılında turizme yatırım yapma hedefim sebebiyle Antalya’ya yerleştim. Saminox, marka olarak Antalya ve tüm Türkiye’ye hareketli mobilya ve otel ekipmanları satış ve pazarlamasını yapmaktadır. 2009 yılından bu yana emekliyim, 2015 yılında Burdur ili Bucak ilçesi sınırında Kubilay Yayla Çiftliği’ni kurdum. Çiftliğimde hem tarım, hem de küçükbaş hayvan ve kanatlı hayvan yetiştirmekte ve resmi çiftçi belgesine sahibim. Şu an eşim ve oğlum ile hem aile şirketimizde çalışmalara devam etmekte hem de çiftliğimizde tarım ile uğraşmaktayız.

Murat Topçu: İYİ Parti’nin yeni kurulmasına rağmen halkımızdan büyük ilgi gördüğünü görüyoruz. Sizce bunun nedenleri nelerdir?

Kubilay Yayla: Genel Başkanımızın da belirttiği gibi; “Bu bir demokrasi hareketidir!” Halk da bu gerçekle yüzyüze kaldığı ve yeni bir arayış içerisinde olduğu için, Sayın Meral AKŞENER hanımefendinin liderliğinde ve İYİ Parti’de bu ışığı görerek  günümüzün problemlerine kayıtsız kalmadan, akımın arkasından giderek desteklerini esirgememektedirler.

Murat Topçu: Antalya milletvekili aday adayı olarak Antalya ile ilgili projeleriniz nelerdir?

Kubilay Yayla: Ankara Türkiye’nin başkenti, Antalya ise turizm ve tarımın başkenti sayılır. Ancak bizim gençlerimiz iş ararken, turizm sezonunun 6 aylık olması sebebiyle kalifiye personeller başka sektörlerde iş buluyor. Bu yüzden otel sahipleri yakında çalıştıracak ithal işçi getirmek zorunda kalacaklar. Turizm politikamız da, tarım projelerimiz de hazır. Vatandaşımızın bize duyduğu güvene ve ilgiye layık olmak için gece-gündüz çalışacağız. Saha çalışmalarında da sarı çizmelerimi ayağıma geçirip, bizzat ve karış karış, köy köy, mahalle mahalle dolaşacağım.

Murat Topçu: Önümüzde seçim döneminde İYİ Parti’nin oy oranı sizce ne olur ve partiniz başarılı olur mu?

Kubilay Yayla: Halkın, parti il ve ilçe başkanlıklarına gösterdikleri ilgi ve yurt genelinde yapılan anketler sonucu görüldüğü üzere, İYİ Parti’nin % 32 bandında bir oy oranı gözükmektedir. Ve bu oranın her geçen gün daha da artacağını tahmin etmekteyim.

Murat Topçu: İYİ Parti’nin Türkiye ile ilgili projeleri nelerdir?

Kubilay Yayla: Öncelikle, tek adam rejimine son vererek, parlamenter sisteme geri dönüşü sağlamak. Türkiye’de kaybolan adalet sistemini ve demokrasiyi geri getirmek. Ülkemizin refah düzeyini her geçen gün daha da iyiye taşımak. 16 yıl içerisinde tam olarak 14 defa değiştirilen eğitim sistemini düzeltmek. Çiftçimizin bitmek bilmeyen çilesine bir son verip yenilikçi çözümler üretmek. Memurlarımızın ve memur emeklilerimizin geçim standartlarını düzenlemek. Atama bekleyen tüm memur adaylarının atamalarını bir an önce çözüme kavuşturmak. Ve tüm işsizlere yeni istihdam kapıları aralamak.

Murat Topçu: Antalya sizce iyi yönetiliyor mu ve hak ettiği marka değerini buluyor mu?

Kubilay Yayla: Antalya turizm, tarım ve ulaşım açısından kesinlikle iyi yönetilmiyor ve bu yüzden gerekli olan marka değerini de bulamıyor.

Murat Topçu: Sizi tanımlayacak hobilerinizi bilmek isteriz?

Kubilay Yayla: Kendimi sürekli olarak geliştirmek, yenilemek, seyahat etmek ve yeni insanlarla tanışıp yeni yerler görerek ufkumu genişletmek, ailemle ve arkadaşlarımla vakit geçirmek beni oldukça mutlu ediyor.      

Murat Topçu: En son okuduğunuz kitap ve son izlediğiniz film nedir?

Kubilay Yayla: Kitap olarak, Savaş Sanatı-Sun Tzu. Film olarak, La vita é Bella (Hayat Güzeldir)-Roberto Benigni.

Murat Topçu: Son olarak buradan Türk halkına vermek istediğiniz mesaj nedir?

Kubilay Yayla: Yurtta barış, cihanda barış gayesini esas alarak, insaniyetin ve medeniyetin refah içinde ilerlemesi ve aydınlık bir geleceğe kavuşmak için var gücümüzle çalışacağız. Bize güvenin ve bizi destekleyin…

 

      Röportaj: Murat TOPÇU

Tarih: 01.05.2018

Leave A Response »

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.