AK PARTİ ANTALYA MİLLETVEKİLİ ADAYI ZEYNEP KARATAŞ’LA RÖPORTAJ

upa-admin 26 Mayıs 2018 2.203 Okunma 0
AK PARTİ ANTALYA MİLLETVEKİLİ ADAYI ZEYNEP KARATAŞ’LA RÖPORTAJ

Murat Topçu: Bize kendinizi tanıtır mısınız?

Zeynep Karataş: Ben Zeynep Karataş. 1965 yılında Konya’nın okuma derecesi yüksek olan Akören köyünde doğdum. İlkokul ve ortaokulu Konya’da Meram’da  bitirdim. 1980 yılında ailemle birlikte Hollanda’ya gittim. Hollanda’da Türk toplumuna daha iyi hizmet etmek amacıyla işimin yanında Hollanda’nın tanınmış kurum ve kuruluşlarında görev yaptım. Polis eğitimi, Yüksek Meslek Okulu, üniversite ve master eğitimi aldım. Belçika ve Hollanda’da yabancı gençlerin iş bulma konusundaki zorlukları, gençlerde kişilik sorunları, yine gençler arasında suç oranının ve kriminal eğilimlerin azaltılması konusunda ve yaşlıların toplum içinde izole olma sorunlarının azaltılması konusunda çeşitli bilimsel araştırmalar yaptım. Bizzat bu konularla ilgilenen kurumlarda uzun yıllar yönetici olarak görev  aldım. Bu kurumları şöyle sıralayabilirim; Rotterdam Belediyesi, Stichting  Lourens, Stichting Humanitas, Stichting Parnasia Groep, Bavo, UWV, Leger des Heils ve Boukeet. Bu kurumların birkaçında, kurumların genel politikası, vizyonu, hedefleri ve müşteri hizmetleri konusunda danışmanlık ve yöneticilik yaptım.

Murat Topçu: Şu anki işiniz ve profesyonel kariyeriniz hakkında bilgi alabilir miyiz?

Zeynep Karataş: Hukuk danışmanı olarak yurtdışından gelenlere ticari vize, oturum, yerleşim pazar araştırması ve yerleşimle alakalı konularda danışmanlık yapıyorum. Uzun yıllar Türkiye, Post ve Merhaba gazetelerinde muhabirlik yaptım. 20 yıl merkez bir partide hem kadın kollarında, hem de gençlik kollarında çalıştım; hem de 3 dönem meclis üyeliği yaptım. 15 yıl tarım sektöründe çalıştım, 20 senedir de sosyal  hukuk danışmanlığı yapmaktayım. Bunun yanında sağlık sektöründe evde bakım hizmetleri veriyorum. Hobilerim bilgisayar, kültürel dünya turları ve fotoğrafçılık. Hollanda’da çevresi geniş, kendine güvenen ve  kendini kabul ettirmiş; hem ticarette, hem de politikada başarılı biri olarak tanınırım. Sosyal diyaloğu, analizi çok kuvvetli olan, organize, planlı çalışan, her ortama uyan esnek bir kişiliğim var. Ayrıca görüştüğüm insanlara sıcak, sempatik ve güvenli gelen biriyim. Hem sağcının, hem solcunun destek verdiği bir kişi olarak bilinirim.

Murat Topçu: Siyasi vizyonunuzu bize özetler misiniz?

Zeynep Karataş: Hollanda’daki tüm eğitim, tecrübe ve birikimlerimin Türkiye’nin ekonomik, siyasi, sosyal ve kültürel alanlarında değerlendirilmesini arzu ediyorum. Avrupa siyasetini ve kültürel faaliyetlerini çok iyi bilen biri olarak, Türkiye’nin Avrupa’yla yapacağı tarım, turizm ve ticari anlaşmalarında çok etken bir rol oynayacağımı ve ülkeler arasında bir köprü olacağımı düşünüyorum. 1980’den beri Türkiye’nin çeşitli bölgelerine geliyor ve araştırmalar yapıyorum. Ege ve Akdeniz bölgelerine senede 2-3 defa geliyorum; bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel yönden daha iyi gelişmesinden yanayım. Antalya’nın sadece Türkiye’de değil, Avrupa turizminde, tarımında, sanat ve tarihinde kaliteli ve gözde bir yer olmasını sağlamalıyız. Son yıllarda Antalya bölgesinin bir taraftan çok hızlı geliştiğini, ama diğer taraftan da ulaşım-trafik, hava kirliliği gibi sorunların arttığını görüyorum. Antalya’nın bir tarafı çok zengin, diğer tarafı fakirlik çekiyor. Bu dengenin iyi sağlanması gerek. Esnafın da, halkın da sorunu ekonomik sorun. Bundan dolayı, ulaşım probleminin çözülmesi için üst geçitler, alt geçitler, duble yollar ve özellikle de tren ve tramvay hatlarının çoğalması gerek. Köylere de dolmuş ve otobüs bağlantısı olması lazım. Tarımda ise, yurtiçinde ve özellikle yurtdışında ticari anlaşmalar yapılmalı. Kış turizminin, yaşlılara, özürlülere yönelik sağlık turizminin geliştirilmesi için projeler geliştirmeli ve şenlikler düzenlenmeli. Türkiye’nin Avrupa’ya girme sürecinde de etkin rol oynayacağımı düşünüyorum.

Kadınlar hem bilim adamı, hem de Cumhurbaşkanı yetiştiriyorlar. Bu anlamda meclisin yüzde 50’si kadınlardan oluşmalı; çünkü onlar hem bize faydalı olacak çocuklar yetiştiriyor, hem de çalışıyor ve ekonomiye katkı yapıyorlar. Ayrıca eşlerinin evdeki yüklerini de alıyorlar. Bu nedenle, en iyi siyasetçi yapacak kişiler kadınlardır. Kadınlar dışında işadamları da Antalya’nın öncü gücüdür; onlar ekonomiye büyük katkıda bulunuyorlar. Onların daha da iyi iş yapabilmeleri için bürokratik sorunların kaldırılması gerek. Antalya’da sadece 2 kadın vekilimiz var. Benim 3. vekil olmam durumunda kadınlara desteklerim olacak. Onlara destek vereceğime söz veriyorum. Daha fazla kadının siyasete girmesi için aktif çalışmalar yapacağım.

 

Murat Topçu: Nereden aday oldunuz?

Zeynep Karataş: Antalya bölgesinden adayım.

Murat Topçu: Peki neden AK Parti?

Zeynep Karataş: AK Parti’nin istikrarlı, köklü ve halkçı bir parti olması ve zayıfın, düşkünün ve mağdurun yanında olması nedeniyle bu partiyi seçtim. İstikrarlı olup Türkiye’ye büyük yatırımlar yapması, dev projeler geliştirmesi, vatandaşa hizmet odaklı olması, özürlüler, dullar, yaşlılar, ev hanımları gibi gruplara hizmet sunması nedeniyle AK Parti’yi tercih ettim ve destekliyorum. Ayrıca Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD’ye karşı dik duruşu, geleceğe dair yeni büyük projelerin olması ve Türkiye’nin tek devlet, tek millet, tek bayrak çatısı altında tutulması amacı nedeniyle bu parti tek çaredir. Türkiye’nin yeniden inşa edilmesi sürecinde ben de bir tuğla koymak için adayım. Ayrıca Türkiye ile Avrupa arasında bir köprü olacağımı düşünüyorum. Tarım ve turizm sektörlerinde yurtdışı anlaşmalarında büyük rol oynayabileceğime inanıyorum. Bana ilgi gösterip vaktinizi ayırdığınız için size teşekkür ederim.

Murat Topçu: Keşke dediğiniz olaylar var mı?

Zeynep Karataş: Hayatta keşke dediğim hiçbir olay olmamıştır. Aksine hayatımdan çok memnunum. Ama elimden gelse şimdi de eğitime devam etmek isterim. Eğitim, insana artı değer sağlıyor.

Murat Topçu: Antalya’nın nasıl yönetildiğini düşünüyorsunuz?

Zeynep Karataş: Antalya çok iyi yönetiliyor. Antalya hak ettiğini alıyor ve yatırımlar kar topu gibi büyüyor. AK Parti’den Menderes Türel sayesinde. AK Parti, 24 Haziran 2018 seçimlerini kazanacak ve biz de hep birlikte Antalya’yı Londra, Paris, Dubai, Havai gibi marka bir şehir yaparak ekonomisini büyüteceğiz.

Murat Topçu: En son okuduğunuz kitaplar ve en son izlediğiniz filmler nelerdir?

Zeynep Karataş: Son okuduğum kitaplar:

  • Ben-Hur, Lewis Wallace,
  • Zencefil Adam, J. P. Donleavy,
  • Watership Tepesi, Richard Adams.

Son izlediğim filmler:

  • The Post,
  • Uzayın Derinliklerinde – Lost in Space.

Murat Topçu: Seçimden ne bekliyorsunuz?

Zeynep Karataş: Bence AK Parti yüzde 20 artış sağlayacak. Antalya’da şu an 16 milletvekili var, bunun kesinlikle çalışmalarımızdan ve yeni projelerimizden dolayı yüzde 20 artacağını düşünüyorum.

Murat Topçu: Son olarak, okurlarımıza mesajlarınız nelerdir?

Zeynep Karataş: Halkın arasından gelen biriyim. Türk siyasetine ve ekonomisine katkıda bulunacağımı düşünüyorum. 2023, 2053, 2071… Türkiye’nin yükselmesi ve  ilerlemesi, ayrıca bağımsız olması için 24 Haziran 2018 tarihinde siz de bir tuğla koyabilirsiniz.

 

Röportaj: Murat TOPÇU

Tarih: 26.05.2018

Leave A Response »

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.