CHP İSTANBUL BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ ADAY ADAYI ESRA OĞUL SEBA İLE RÖPORTAJ

upa-admin 12 Kasım 2018 3.104 Okunma 0
CHP İSTANBUL BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ ADAY ADAYI ESRA OĞUL SEBA İLE RÖPORTAJ

Murat Topçu: Kendinizden bahseder misiniz? Sizi tanıyabilir miyiz?

Esra Oğul Seba: İstanbul doğumluyum. İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Turizm bölümünde eğitim gördüm. 13 yaşında bir oğlum ve 17 yaşında bir kızım var. Mutfak ve pastacılık üzerine İtalya’da Cuisine Academy’de eğitim aldım. Aile mesleğimiz olan deri sektöründe çalışıyorum. Ayrıca pastacılık eğitmenliği yapıyorum.

Süleyman Seba-Esra Oğul Seba

Murat Topçu: Merhum ve efsane Beşiktaş (BJK) Başkanı Sayın Süleyman Seba’nın torunu olmak nasıl bir duygu?

Esra Oğul Seba: Tabii ki de bundan inanılmaz büyük bir şeref ve onur duyuyorum. İnanın yokluğunu o kadar derinde hissediyorum ki… Aynı zamanda çok ağır bir sorumluluk taşıdığımın bilincindeyim. Çocuklarımı da aynı sorumluluk duygusu içinde yetiştirmek için özellikle dikkat ediyorum. Bugün ben İlçe Başkan adaylığımda “Seba” soyadını kullanıyorsam, bunu layıkıyla devam ettirmem gerekiyor.

Murat Topçu: Geçtiğimiz gün Beşiktaş Belediyesi ile ilgili olarak önümüzdeki seçimlerde CHP’den aday adayı olduğunuzu açıkladınız. Beşiktaş semti ile ilgili projeleriniz nelerdir?

Esra Oğul Seba: Beşiktaş halkının öncelikle mutlu olduğunu görmek istiyorum. Halkın arasında dolaşırken gülen yüzler görmek istiyorum. Bu, ancak çok kapsamlı ve geniş bir hizmet karşılığında olabilir. Çünkü insanları mutlu etmek için gözle görülmeyen birçok hizmeti sunmak durumundasınız. Projelerimi takdir edersiniz ki adaylık sürecim başladığında kamuoyuyla paylaşmak isterim.

Murat Topçu: Sizce Türkiye’de belediyeler sizce iyi yönetiliyor mu? Bilhassa da Beşiktaş Belediyesi iyi yönetiliyor mu?

Esra Oğul Seba: Bence insanların bakış açısına göre değişir. Ama sıkıntının büyük olduğunu düşünüyorum.

Esra Oğul Seba

Murat Topçu: Belediyecilik konusunda hangi Belediye Başkanı’nı başarılı buluyorsunuz? İdolünüz veya örnek aldığınız birileri var mı?

Esra Oğul Seba: Başarılı bulduğum birçok Belediye Başkanımız oldu tabii ki de. Ancak burada isim vermenin doğru olmadığını düşünüyorum.

Murat Topçu: Hayatta keşke dediğiniz bir pişmanlığınız var mı?

Esra Oğul Seba: Olmaması imkansız, herkesin vardır… Ancak çok şükür, benim hayatımı etkileyecek büyük pişmanlıklarım olmadı. Her gece yattığımda çocuklarıma dua ederken hayatlarında pişman olacakları şeyler yaşamamaları için özellikle Allah’ıma yalvarıyorum.

Murat Topçu: Sizi tanımlayan hobilerinizi bilmek isteriz?

Esra Oğul Seba: En büyük zevkim birşeyleri tamir etmek, evimde çok ciddi bir tamir atölyem var. Ayrıca yapı marketlerini dolaşmak  bana inanılmaz keyif veriyor. Toprakla uğraşmak müthiş bir haz. Evimin terasında meyva ağaçlarım ve çiçeklerimle ilgilenmek ve her sezon sebze yetiştirmek benim için çok özel bir zevk. Tenis oynamak, müzik dinlemek, köpeğim “Fındık” ve çocuklarımla zaman geçirmek diğer mutluluk kaynaklarım ve hobilerim diyebilirim. Ben genel olarak canlıların hepsini çok seviyorum ve onlara yardım etmekten büyük mutluluk duyuyorum.

Murat Topçu: En son okuduğunuz kitap ve en son izlediğiniz film nedir?

Esra Oğul Seba: En son okuduğum kitap, Zülfü Livaneli’den Gölgeler. En son izlediğim film ise, Bryan Singer’ın yönettiği ve ünlü İngiliz şarkıcı Freddie Mercury’nin hayatının anlatıldığı”Bohemian Rhapsody”.

Murat Topçu: En son olarak, buradan okurlarımıza vermek istediğiniz mesaj nedir?

Esra Oğul Seba: Beşiktaş ilçesinde güler yüzlü insanlar görene kadar çalışacağım. “Seba” soyadına yakışan idol bir Başkan olacağım…

 

Röportaj: Murat TOPÇU

Tarih: 11.11.2018

Leave A Response »

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.