UPA YAZARLARI DR. SİNA KISACIK VE ALİ İZZET KEÇECİ İSTANBUL GÜVENLİK KONFERANSINA KATILDILAR

upa-admin 08 Kasım 2019 1.488 Okunma 0
UPA YAZARLARI DR. SİNA KISACIK VE ALİ İZZET KEÇECİ İSTANBUL GÜVENLİK KONFERANSINA KATILDILAR

Türk Asya Stratejik Araştırma Merkezi (TASAM), Katar Stratejik Araştırmalar Merkezi ve Milli Savunma ve Güvenlik Enstitüsü önderliğinde düzenlenen ve pek çok kurum ve kuruluşun akredite destekçi ve katılımcı olduğu İstanbul Güvenlik Konferansı, 7-8 Kasım 2019 tarihlerinde İstanbul CVK Park Bosphorus Oteli’nde gerçekleşti. Konferansın ana teması “Yeni Dünya Ekonomi ve Güvenlik Mimarisi” olarak belirlenmiş ve bu ana başlık altında pek çok alt başlıkta eşzamanlı olarak birden fazla oturum gerçekleşmiştir. Konferans kapsamında; ulusal güvenlik, sibergüvenlik, uluslararası hukuk ışığında yapay zekanın cezai sorumluğu, Rusya’nın süpergücü ve diğer pek çok önemli başlıkta sunumlar yapıldı.

Irak, Zanzibar, Pakistan, Uganda ve Vietnam başta olmak üzere pek çok ülkeden kalabalık heyetlerin katıldığı konferansın onur konukları arasında KKTC Başbakanı Ersin Tatar ve İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars da yer aldı. Tuğgeneral Dr. Rashid Hamad Al Naemi (Katar), Hatem Abdulkareem Ali (Irak Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı), Issa Hajı Ussi Gavu (Zanzibar Devlet Bakanı), Tümgeneral Mirza Fowad Amin Baıg (Pakistan Savunma Bakanlığı Temsilcisi), Mehmet Vecdi Gönül (Eski Milli Savunma Bakanı), Mehmet Celalettin Lekesiz (Eski Emniyet Genel Müdürü) ve pek çok ülkeden üst düzey yetkili yine davetliler arasında idi.

Dr. Sina Kısacık sunumunu yaparken

Uluslararası Politika Akademisi (UPA) yazarlarından Dr. Sina Kısacık, “Yeni Dünya Güvenlik Mimarisi ve Güvenlik Örgütleri” ana başlıklı ilk gün oturumlarından ikincisinde, “Avrasya Enerji Güvenliğinde Yeni Bir Oyuncu Olarak Şangay İşbirliği Teşkilatının Yükselen Önemi” başlıklı bildirisini sundu. Başta Uzakdoğu ve Afrikalı katılımcılar olmak üzere tüm katılımcıların dikkatini çeken sunum, tüm dinleyiciler tarafından beğeniyle takip edildi.

Sayın Vecdi Gönül’le

Yine UPA Yazarlarından Ali İzzet Keçeci de, davetli olduğu konferansta yaptığı pek çok ikili görüşmelerde, ülkemiz ve taraf ülkeler arasında var olan ilişkilerin düzeyi üzerine fikir alışverişinde bulundu ve muhataplarıyla yapıcı tartışmalar gerçekleştirdi. Eski Milli Savunma Bakanı Mehmet Vecdi Gönül’le yaptığı ikili görüşmede, ülkemizin yürüttüğü Barış Pınarı Harekâtı başta olmak üzere ulusal güvenlik meselelerini konuşan Keçeci, Irak ve İran’da yaşanan sokak olayları üzerine bölge uzmanları ile bir dizi görüşme gerçekleştirdi. Rusya ve ABD’nin bölgede var olan güç mücadelesinin geleceği ve Türkiye ve İran gibi bölge ülkelerinin etki sahalarının ne durumda olduğu da yine ikili görüşmelerde konuşulan konular arasında idi.

Ali İzzet Keçeci ve Uganda Savunma Bakanlığı yetkilileri

İstanbul’da gerçekleşen ve ülkemizin stratejik vizyonu açısından büyük önem taşıyan konferans tüm heyetlerin yer aldığı bir akşam yemeği galası ile sona erdi.

Leave A Response »

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.