ZAFER PARTİSİ GENEL SEKRETER YARDIMCISI CENGİZ BAĞCI İLE MÜLAKAT

upa-admin 05 Nisan 2022 1.116 Okunma 0
ZAFER PARTİSİ GENEL SEKRETER YARDIMCISI CENGİZ BAĞCI İLE MÜLAKAT

Murat Topçu: Merhaba, sizi tanıyabilir miyiz?

Cengiz Bağcı: 1971 Almanya doğumluyum. Evli ve 2 çocuk babasıyım. Birçok sivil toplum kuruluşunda görev yaptım. Siyasetçiyim.

Murat Topçu: Şu andaki görevleriniz nelerdir?

Cengiz Bağcı: Haymana Dernekler Federasyonu’nun Başkan Yardımcısıyım, On Bir Ateş futbol kulübünün Başkan Yardımcısıyım, Zafer Partisi’nin Genel Sekreter Yardımcısıyım.

Daha önceden siyasi bir deneyimim vardı; makam-mevki heveslisi olmadım hiçbir zaman. Çesitli siyasi partilerden de teklif geldi bana ama Sayın Genel Başkanım Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın milliyetçi ve Atatürkçü bir kişiliği olduğunu biliyordum. Kendisinin vizyonu, misyonu ve bilgisinin Türkiye Cumhuriyeti için gerekli olduğunu, bunu da beraber başarabileceğimize inandığım için Zafer Partisi’ni tercih ettim.

Murat Topçu: Zafer Partisi olarak siyasi öncelikleriniz ve projeleriniz nelerdir?

Cengiz Bağcı: Zafer Partisi olarak öncelikli projemiz Suriyeli sığınmacıların ülkelerine geri dönmeleridir. Suriyeliler ülkelerine dönünce, ülkede ekonomik olarak rahatlamanın önü açılacaktır. Kiralar, market alımları, ilaçlar başta olmak üzere hepsi ucuzlayacaktır. Zafer Partisi olarak tarım, hayvancılık, sanayileşme, üretim ve Türk parasının değerlenmesiyle ilgili birçok çalışmamız vardır. Köy Okullarını açacağız, Andımızı tekrar okullarda okutacağız. Türkiye, Zafer Partisi iktidarında AVM’ler Türkiye’sinden yerli katma değerli üretim yapan fabrikalar Türkiye’sine dönüştürülecektir. Terörle mücadele kararlılıkla devam edecektir. Parti içinde, kendi branşlarında uzmanlaşmış ve ülkesi için her türlü fedakarlığı yapacak birçok arkadaşım var. Özellikle Zafer Partisi kadroları zafere kilitlenmiş Genel Başkanımıza ve davamıza inanmıştır.

Son dönemde sadece ülkemizde değil, dünyada ekonomik bir sıkıntı var. Öncelikle dışa bağımlılıktan kurtulmamız ve kendimizin üretmesi gerekmektedir. Verimli topraklarımız en iyi şekilde değerlendirilecektir.  Ülkemizde sadece turizme dayalı bir gelir vardır. Bunun da en ufak bir krizde ekonomimize zararı büyüktür. O yüzden, öncelik tarım, sanayi, üretim de yeterli olmalıdır. Denizlerden, gümrüklerden, limanlardan alınan vergiler de eklenince, ülkemizde ekonomik açıdan bir rahatlama olacaktır.

Murat Topçu: Zafer Partisi ve Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, sıklıkla yabancı düşmanlığı ve ırkçılık suçlamalarına maruz kalıyor. Bu konudaki görüşleriniz nelerdir?

Cengiz Bağcı: Evet, Zafer Partisi ve liderimiz Sayın Ümit Özdağ sürekli olarak ırkçılıkla gündeme geliyor. Biz de halkımıza soruyoruz; hiçbir Türk vatandaşı sığınmacılara veya yabancılara saldırdı mı, çocuklarına, genç kızlarına tecavüz etti mi? Hayır, fakat hepimizin bildiği gibi bu yabancılar bizim halkımıza çeşitli zararlar verdiler. Sayıları yaklaşık 10 milyonu bulan yabancılar belli bir süre sonra vatandaşlık da alıyorlar. En ufak bir tehlikede yüzlercesi bir araya gelip saldırganlaşıyorlar. Suriye’de iç savaş çıktığından beri Esad rejimi defalarca af çıkardı. Yani bir tehlike kalmadı. Zafer Partisi, insan haklarına, hayvan haklarına o kadar saygılı insanlardan oluşuyor ki, bu konularla ilgili gerek sosyal medyada, gerçekse görsel ve yazılı medyada birçok acıklamamız var. Ancak bazı insanlar bunları görmezden geliyorlar…

Son yıllarda sosyal medya üzerinden tanışan insanlar karşılarındaki insanları hep hayal ettikleri insan sanıyorlar. Bu yüzden de karşılarındaki insanlara çabuk inanıp, çabuk kanıyorlar. Bu insanlar uyuşturucu mu kullanıyor, alkolik mi, katil mi, cani mi hiç düşünmüyorlar… Şiddetin büyüğü buradan geliyor. Bir diğeri de ekonomik sıkıntı. İnsanlar ekonomik sıkıntıdan bunalıp strese girip saldırganlaşıyorlar diye düşünüyorum.

Murat Topçu: Hedefleriniz nelerdir?

Cengiz Bağcı: Öncelikle  Zafer Partisi kurulmadan önce 80’e yakın sivil toplum kuruluşu ve hemşehri dernekleri bana ve Zafer Partisi’ne destek sözü vermişti. Tabii sivil toplum kuruluşları çok önemli. Vatandaşlarımın da şahsıma karşı vermiş olduğu büyük bir destek var. Allah nasip ederse Genel Başkanım ve genel merkez arkadaşlarımın da destekleriyle partimizi en üst noktada temsil etmek isterim.

Murat Topçu: Zafer Partisi olarak hangi ittifakta yer alacaksınız?

Cengiz Bağcı: Şu an için sayın Genel Başkanımın da söylediği gibi seçime tek başımıza girmek hedefimiz. Ama hiçbir partiye de kapımızı kapatmadık. Yüzde 7 barajını çok rahat aşabilecek güce sahibiz.

Murat Topçu: Zafer Partisi’nin beklediği oy oranı kaçtır?

Cengiz Bağcı: Her geçen gün Zafer Partisi’ne karşı halkımızda büyük bir sevgi oluşmaktadır. Şu an için yüzde 5’lerde olan oy oranımız inşallah daha da yukarılara doğru gitmektedir. Secime kadar yüzde 10’u rahat geçebiliriz ama hedefimiz yüzde 20 ile 25 arasındadır.

Murat Topçu: Size teşekkür ediyoruz.

Röportaj: Murat TOPÇU

Tarih: 05.04.2022

Leave A Response »

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.