TÜRK ASILLI CDU MİLLETVEKİLİ SERAP GÜLER’LE MÜLAKAT

upa-admin 07 Haziran 2022 1.832 Okunma 0
TÜRK ASILLI CDU MİLLETVEKİLİ SERAP GÜLER’LE MÜLAKAT

Murat TOPÇU: Sayın Güler sizi tanıyabilir miyiz? Serap Güler kimdir?

Serap GÜLER: Ailem seneler önce çalışmak için Almanya’ya gelmiş. Daha sonraları ben de burada doğdum. Onların verdiği mücadele ve emek, benim siyasete girmeme yol açtı. Eyalet Bakanlığı’nda başlayan siyaset serüvenime şu an Alman Meclisi’nde CDU (Hıristiyan Demokrat Birlik) partisi milletvekili olarak devam ediyorum.

Murat TOPÇU: Almanya’da son dönemde pandemi ve Rusya-Ukrayna Savaşı’nın sosyo-politik etkileri nasıl oldu? Bu konuda düşünceleriniz nelerdir?

Serap GÜLER: Pandemi süreci her ülkede olduğu gibi sıkıntılı bir süreçti. Almanya’daki vatandaşlarımız hem ekonomik, hem de sosyal sıkıntılar yaşadılar, ama tabii ki hükümetimiz ve Angela Merkel’in bu süreci iyi yönettiğine inanıyorum. Ukrayna’daki savaş konusuna gelecek olursak; birçok insanın zorunlu olarak göçe maruz bırakılması çok acı bir gerçek maalesef. Savaştan kaçan insanların Almanya’ya göçleri sürecinde hükümetin daha etkili politikalar uygulaması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca Ukrayna’ya destek konularında özellikle silah desteği konusunda hükümetin daha sağlam ve dik duruşlu bir politika izlemesi gerektiği kanısındayım.

Murat TOPÇU: Almanya’da yaşadığımız bu ekonomik kriz konusunda düşünceleriniz nelerdir?

Serap GÜLER: Ukrayna’daki savaş ve yaşadığımız Covid-19 pandemisi süreci tabii ki Alman ekonomisine de zarar verdi.  Lakin daha doğru, geleceğe yönelik hükümet politikalarıyla aşılamayacak bir problemin olduğunu düşünmüyorum.

Murat TOPÇU: Sizce Almanya’da yaşayan gençlerimiz politikaya yeterince eğilimliler mi? Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Serap GÜLER: Gençlerimizin politikaya ilgisi olduğu düşünüyorum. Ama tabii ki yeterince aktif değiller. Özellikle partimiz içinde az sayıda genç politikacı var. Öncelikli hedeflerimizden birisi gençlerin aktif ve söz sahibi olabileceği bir politik ortam yaratmak.

Murat TOPÇU: Bundan sonraki dönemde hedefleriniz nelerdir?

Serap GÜLER: Ülkemize ve Alman politikasına daha çok katkı sağlamak.

Serap Güler

Murat TOPÇU: En son izlediğiniz film? En son okuduğunuz kitap?

Serap GÜLER: En son izlediğim film, açıkçası hatırlamıyorum. En son okuduğum kitap, bir Alman bilim adamının pandemi ile ilgili bir kitabıydı.

Murat TOPÇU: Keşke dediğiniz bir pişmanlığınız oldu mu?

Serap GÜLER: Henüz olmadı.

Murat TOPÇU: Buradan son olarak vermek istediğiniz mesaj nedir?

Serap GÜLER: Almanya’daki gençlerin ve göçmen kökenli insanların siyasette daha aktif olmalarını, Alman toplumuna katkı sağlamalarını ve bir an önce Rusya-Ukrayna Savaşı’nın barış içinde sonlanmasını temenni ediyorum.

Röportaj: Murat TOPÇU

Tarih: 07.06.2022

Leave A Response »

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.