26 Mart 2012 tarihinde web sitesi formatı ile yayın hayatına başlayan oluşumumuz, kısa bir süre içerisinde yurtiçi ve yurtdışı üniversite temsilcilikleri ile 4 ülke ve 40’a yakın üniversitede organik bağlar tesis etmiştir. Yayın hayatına başladığı tarihten bu yana başarılı organizasyon yapısı, ses getiren mülakatları ve gelişen yazar kadrosu ile çalışmalarını sürdürdüğü alana damgasını vuran Uluslararası Politika Akademisi (UPA), sizlerden gelen öneriler ve yönetim kurulunun gerçekleştirdiği istişareler sonucunda kurumsallaşma sürecini başlatmıştır.
Başta Türk Dış Politikası, Uluslararası İlişkiler ve Anayasa başlıklarında olmak üzere geleceğin Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler uzmanlarını yetiştirmek adına çalışmalarını yoğunlaştıracak olan oluşumumuz, dernek statüsü ile kurumsal yaşamına ilk adımını atacaktır. Dernekleşme süreci ile birlikte çalışma masaları, çeşitli konularda düzenlenecek olan yuvarlak masa toplantıları, sertifika programları, UPA Siyaset Okulu, seminer ve konferanslar ile dergi ve almanak çalışmaları kurumsal çatımız altında tüm hızıyla sürdürülecektir. Bu süreçte başta Uluslararası Politika Akademisi’nin (UPA) değerli yazarları, üniversite temsilcileri ve kıymetli takipçileri olmak üzere tüm UPA ailesinin dilek, görüş ve önerilerini UPA yönetimi ile paylaşmaları öncelikli temennimizdir.
UPA dernek üyeliğinin çeşitli avantajları şu şekilde olacaktır;
* Dernek üyelerimiz, oluşumumuz çatısı altında gerçekleşecek düzenli toplantılar vasıtasıyla Uluslararası Politika Akademisi’nin (UPA) demokratik işleyişinde UPA yönetimi ile birlikte söz sahibi olacaklardır.
* Dernek üyelerimiz, kısa bir süre içerisinde kurulacak olan çalışma masalarına kendilerini tanıtan kısa bir özgeçmiş göndermek suretiyle katılım başvurusunda bulunabilecekler ve bu masalar vasıtasıyla alan üzerine yapılan çalışmalarda kendilerine yer bulabileceklerdir.
* Dernek üyelerimize, üyelik işlemlerini sürdürdükleri yıl boyunca Uluslararası Politika Akademisi’nin gerek kendi ofisinde, gerekse üniversitelerin çatısı altında gerçekleştireceği tüm organizasyonlarda önemli katılım kolaylıkları sağlanacaktır.
* Dernek üyelerimiz, Uluslararası Politika Akademisi’nin düzenleyeceği Siyaset Okulu projelerinde indirimli kontenjanlardan faydalanabileceklerdir.
* Dernek üyelerimize Uluslararası Politika Akademisi’nin ilgili kurum ve kuruluşlar ile gerçekleştireceği staj konulu anlaşmalarda kontenjan önceliği verilecektir.
* Dernek üyelerimiz, Uluslararası Politika Akademisi’nin web sitesi formatı dışında ivedilikle ele alacağı almanak ve dergi projelerinin oluşum aşamasına çalışmaları ile katılabilecekleri gibi, dernek üyelerimizin söz konusu yazılı bildirimlere ulaşımlarında çeşitli kolaylıklar sağlanacaktır.
Dernek üyeliği için planlanan yıllık ücret 50 tl olup, ilk kayıt ücreti ise 10 tl olacaktır. Bu ücretlendirmeler dernek işleyişi çercevesinde ortaya çıkması beklenen masraflar için kullanılacak olup, derneğin gerçekleştirmek gayesinde olduğu diğer ulusal ve uluslararası projeler içinse sponsorluk ve reklam anlaşmaları hayata geçirilecektir. Tüm takipçilerimizin Uluslararası Politika Akademisi’nin demokratik işleyişinde yer almak ve hayata geçirmek düşüncesinde olduğu projelerindeki kolaylıklardan yararlanmak adına üyeliklerini en kısa zamanda gerçekleştirmelerini öneririz.
Uluslararası Politika Akademisi (UPA) yönetiminin ve bağlantılarının ağırlıklı olarak Uşak şehrinde yoğunlaşması sebebiyle derneğimiz merkezinin 1 yıl süreyle Uşak’ta hizmet vermesi planlanmıştır. İlk yılın sonunda gerçekleştirilecek olan değerlendirme toplantılarında şartların incelenmesinin akabinde dernek merkezimizin yeri tekrar istişare edilecektir. Bu minvalde planlandığı üzere 2012-2013 yılı çalışmalarının ilk değerlendirme toplantısı ilan edilecek tarihte dernek merkezinde yapılacaktır.
Uluslararası Politika Akademisi Kurucuları : Ahmet CEYLAN – İsa USLU
Uluslararası Politika Akademisi Genel Koordinatörü : Dr. Ozan ÖRMECİ
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.