Uluslararası İlişkiler ve Anayasa alanlarında ürettiği çalışmalar ile ilgili konu başlıkları altında sivil insiyatif almak gayesinde olan Uluslararası Politika Akademisi’nin ikinci çalışma masası olarak Anayasa alanı belirlenmiştir.
Son yıllarda büyük bir toplumsal mutabakat ile hayata geçirilmesi konusunda beklenti oluşturulan yeni anayasa yapım çalışmalarına pekçok sivil toplum kuruluşu önemli çalışmalar ile katkı sağlamaktadır. Bu minvalde anayasaların ruhu, geçmişten günümüze ortak özellikleri, eleştirilen yahut eksik olarak addedilen noktaları ve 21. yüzyıl koşullarının temel vurgusu olan insan hakları ile ilgili ne gibi düzenlemeler yapılabileceği hususları hakkında gündelik iç siyasete müdahil olmadan, bilimsel anlamda çalışmalar üretmek gayesinde olacak olan Uluslararası Politika Akademisi (UPA) Anayasa Çalışma Masası, çalışmalarının sonucunda hazırlayacağı raporu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) başta olmak üzere konu ile ilgili analizler üreten önemli sivil toplum kuruluşlarına ileterek, sivil insiyatif ile toplumun önemli bir meselesine çözüm noktasında müdahil olmak hedefindedir.
Masanın faaliyet alanları; konferanslar, yuvarlak masa toplantıları, kitap analizleri, kurum ziyaretleri başta olmak üzere konu ile ilgili istişareler şeklinde planlanmaktadır. Anayasa yapım sürecine sivil ve akademik bir insiyatif ile müdahil olmayı amaçlayan tüm takipçilerimizi dernek üyelik işlemlerini başlatmalarının akabinde masamıza davet ediyoruz. Uluslararası Politika Akademisi (UPA) iletişim kanallarına ve iletişim koordinatörümüze başvurularınızı 30.09.2012 tarihine kadar bekliyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Uluslararası Politika Akademisi (UPA) Yönetim Kurulu