KARABAKH TODAY YAYIN HAYATINA BAŞLADI

upa-admin 07 Şubat 2016 1.329 Okunma 0
KARABAKH TODAY YAYIN HAYATINA BAŞLADI

Azerbaycanlı gazeteci Zaur Garipoğlu, “Karabağ adını dünyaya tanıtmak istiyoruz” dedi. Bu günlerde 5 dilde yayına başlamış “Karabakh Today” Uluslararası Analitik Enformasyon sitesi, bazı ciddi sorunlarla karşılaştı. Konuyla alakalı sitenin kurucusu ve Genel Müdürü Zaur Garipoğlu, kendisinin Facebook sayfasında şu açıklamayı yaptı:

“Çok sevindirici bir durumdur ki, Karabakh Today (www.karabakh.today) 5 dilde (Azerbaycan, İngilizce, Rusça, İspanyolca, Türkçe) faaliyete başladığı anda hedefi vurmasını bildi. Site 3 gündür yayınlanıyor olmasına rağmen, okurlarının hemen hemen tamamı dış ülkelerden olan insanlar oluşturmaktadır. Bunların arasında ilk sıralarda ABD, İngiltere, İspanya, Meksika, Türkiye, Almanya, Rusya, İsrail ve daha başka birkaç ülke var. Biz bir Azerbaycan trendine dönüşeceğimizi biliyoruz, bundan eminiz. Önemli olan, bu işi ücretsiz, sınırlı insan kapasitesiyle ve en önemlisi kendi gücümüzle gerçekleştirmemizdir. Gösteriyoruz ki, ücretsiz de bu devlete, bu millete hizmet etmek mümkündür. Ki, bizim bu iş için çalmadığımız kapı, ricada bulunmadığımız insan kalmadı. Kim Karabağ ismini duydu, herkes bir bahaneyle kendisinden uzaklaştırdı. Bugün oturmak için yerimiz bile yok. Bir süreliğine bir yerde oturuyoruz, ama 10 Şubat’a kadar süre tanıdılar ofisi boşaltmamız için. Her halde 10 Şubat`tan sonra bizler de Karabağ’ın ismi gibi yetim olarak, internet kulüplerde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tüm araçlarla ‘bu devlete, bu millete hizmet etmeyiniz’ diyorlar! Ama biz ısrarlıyız, hiçbir maddi durum, bizi bu onurlu yoldan geri çevirmeyecektir! Ben bu yıllarda neler görmedim, neler duymadım… Defalarca candan bu vatanı sevenlerin dışlandığının tanığı oldum.

Çok şeyi konuşmuyorum, demiyorum… Öyle şeyler var ki, erken söylendiğinde anlamı kaybediyor. Sadece bu bilgiyi yazmayı kendime borç bildim. Çünkü site yayına başladıktan sonra herkes soruyor: Bu siteye ne kadar harcadınız, maaşınız ne kadar? Tüm bu soruların hepsini tek cümleyle yanıtlamak istedim. Bizler bu sitenin teknik taraflarından tutun da yaratıcı taraflarına kadar hiçbir kimseden 20 kuruş bile almadık, almayacağız da! Ve bizi hiç kimse finanse etmiyor! Biz tüm varlığımızla Sayın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e inanıyor, güveniyor, onun Azerbaycan devletinin dış politikasını, Karabağ siyasetini destekliyor ve Azerbaycan’ın hak sesinin dünyaya ulaştırılmasında elimizden gelen tüm desteği veriyoruz, vereceğiz de! Sitemiz aracılığıyla sadece, Karabağ’dan değil, benzer tüm çatışmalardan dünyada yaşanan siyasi süreçlerden yazarak, Karabağ adını tüm dünyaya tanıttırmayı hedeflemiştir. Bundan önce çalıştığımız Karabakhinfo.com sitesinde olduğu gibi burada da “hedefimiz Karabağ, hedefimiz büyük Azerbaycan’dır.” Zaur Gariboğlu, sitenin daha sonraki çalışmalarından rahatsız olduğunu belirterek, tüm vicdanlı insanları bu konuda onlara destek olmaya çağırdı.

Uluslararası Politika Akademisi’nin köşe yazarlarından Sayın Sina Kısacık ve Furkan Kaya da Şubat 2016 itibariyle bu sitede yazmaya başlamışlardır. Yayımlanan ilk yazılarının linki aşağıda yer almaktadır: http://en.karabakh.today/news/review/583-the-implications-of-tanap-and-turkish-stream-on-the-european-energy-security-after-the-recent-ukraine-crisis

Leave A Response »

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.