AVUSTRALYA’DA YENİ BAŞBAKAN TURNBULL GÖREVE BAŞLADI

upa-admin 17 Eylül 2015 2.972 Okunma 0
AVUSTRALYA’DA YENİ BAŞBAKAN TURNBULL GÖREVE BAŞLADI

Avustralya’da 7 Eylül 2013’de yapılan genel seçimleri kazanarak Başbakan olan Tony Abbott, önceki akşam parti içi oylamada 44 oy alarak, 54 oy alan rakibi Malcolm Turnbull’a karşı hem parti liderliğini, hem de Başbakanlığı kaybetti.

Oylamayı kazanarak Avustralya’nın 29. Başbakanı olan Malcolm Turnbull, Canberra’daki Avustralya Genel Valisi Peter Cosgrove’un huzuruna çıkarak yemin etti ve görevi resmen devraldı. İktidardaki Liberal Parti-Ulusal Parti koalisyon hükümetinde Başbakanlık görevini yürütecek olan Turnbull’un yardımcılığını Abbott hükümetinde Dışişleri Bakanlığı yapan Julia Bishop yürütecek. Başbakanlık görevini devralan Turnbull hükümetinde kimlerin hangi bakanlıklara getirileceği hafta içindeki meclis oturumundan sonra belli olacak.

Turnbull’u bekleyen sorunlar

Turnbull hükümetini bekleyen en önemli sorunların başında bir türlü toparlanamayan Avustralya ekonomisi geliyor. Yeni hükümetin yoluna koyması gereken diğer konular arasında ise Abbott hükümetini başarısızlığa götüren iklim değişikliği, artan işsizlik, Avustralya Doları’nın Amerikan Doları karşısındaki değer kaybı, Çin ile yapılan serbest ticaret anlaşması, Avustralya’ya illegal yollardan gelen sığınmacılar ve ülkeye alınacağı açıklanan 12 bin sığınmacı yer alıyor. Evli ve iki çocuk babası olan Malcolm Turnbull, 24 Ekim 1954’te Sydney’de dünyaya geldi.

Sydney Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu Turnbull, Abbott hükümetinde iki senedir Federal İletişim Bakanlığı görevini yürütüyordu. Deneyimli siyasetçi Turnbull, 2007 yılında Federal çevre bakanlığı, 2008-2009 yıllarında da Liberal Parti liderliği görevlerinde bulundu.

Kaynak: Milliyet

Leave A Response »

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.