UPA YAZARI GÜNEY FERHAT BATI VE PROF. DR. UĞUR ÖZGÖKER’DEN YENİ KİTAP: “BATI UYGARLIĞININ GELİŞİMİ VE TÜRKİYE-AB İLİŞKİLERİ”

upa-admin 15 Ağustos 2018 1.733 Okunma 0
UPA YAZARI GÜNEY FERHAT BATI VE PROF. DR. UĞUR ÖZGÖKER’DEN YENİ KİTAP: “BATI UYGARLIĞININ GELİŞİMİ VE TÜRKİYE-AB İLİŞKİLERİ”

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Uğur Özgöker ile Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü Öğretim Görevlisi, DMW Uluslararası Diplomatlar Birliği Akademik İlişkiler Danışmanı ve Uluslararası Politika Akademisi (UPA) köşeyazarı Güney Ferhat Batı’nın birlikte yazdıkları Batı Uygarlığının Gelişimi ve Türkiye-AB İlişkileri adlı kitap, Yeni Yüzyıl Yayınları tarafından geçtiğimiz günlerde piyasaya sürüldü.

Güney Ferhat Batı ve Prof. Dr. Uğur Özgöker

İki bölümden oluşan kitabın ‘’Avrupa Siyasi Tarihi ve Avrupa Birliği’’ başlıklı ilk bölümünde; 13. yüzyıl Avrupası, Yeni Avrupa tarihi, Batı uygarlığının başlaması, devrimlerin analizi, Amerika Devrimi, Büyük Fransız Devrimi, Endüstri Devrimi, 1830 ile 1848 Devrimleri, Birinci Dünya Savaşı’nın başlangıcı, Lokarno dönemi, Milletler Cemiyeti, Briant-Kellogg Paktı, İkinci Dünya Savaşı, Dünya Savaşı sonrası Avrupa, AB’ye giden yol, AB ve bütünleşme hareketleri, Paris Antlaşması ve AKÇT, Roma Antlaşması ve AET ile EURATOM ve AB genişleme sürecine dair bilgi ve analizlere yer verildi. ‘’Türkiye ile AB İlişkileri ve Gümrük Birliği Değerlendirmesi’’ başlıklı kitabın ikinci bölümünde; Türkiye-AB ilişkilerinin uzun tarihi, 1980 darbesi sonrası erteleme ve dondurma süreçleri, ortaklık oluşturan antlaşmalar, Ankara Antlaşması analizi, hazırlık dönemi, geçiş dönemi ve Gümrük Birliği gibi konular işlendi.

140 sayfayı bulan oldukça kapsamlı bir kaynak eser olarak hazırlanan kitap, bu alanda çalışma yapan ve ders veren akademisyen ve araştırmacılara kılavuzluk etmesi amacıyla hazırlandı. Kitabı tüm büyük kitapçılardan ve internet satış sitelerinden temin edebilirsiniz.

Kitabın Künyesi:

Kitabın Adı: Batı Uygarlığının Gelişimi ve Türkiye-AB İlişkileri

Yayınevi: Yeni Yüzyıl Yayınları (İlgi Kültür Sanat Yayıncılık)

Basım Tarihi: 2018

Sayfa Sayısı: 140

Kapak Türü: Karton

Kağıt Türü: 1. Hamur

Basım Yeri: İstanbul

Etiket Fiyatı: 15 TL

Kitabın alınabileceği siteler;

D&R

İdefix

Kitap Yurdu

 

Leave A Response »

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.