PROF. DR. ATA ATUN’LA KIBRIS SORUNU MÜLAKATI

upa-admin 07 Mart 2014 3.494 Okunma 0
PROF. DR. ATA ATUN’LA KIBRIS SORUNU MÜLAKATI

Uluslararası Politika Akademisi (UPA) yazarı Ali Üncü, Kıbrıslı Türk akademisyen ve yazar Prof. Dr. Ata Atun’la dün Kıbrıs sorunu ve Kıbrıs iç siyaseti konulu bir mülakat gerçekleştirdi. Aşağıda bu mülakatın ses kaydını bulabilirsiniz.

Prof. Dr. Ata Atun Kimdir?

ata atun yeni

Ata Atun, Kıbrıslı Türk akademisyen ve yazar. Uluslararası politika, Kıbrıs tarihi ve mühendislik konularında çok sayıda kitabı, makalesi, bildirisi ve konferans katılımları bulunmaktadır. Atun, uluslararası akademi dünyasında yayınlanmış birçok kitabın ve makalenin yazarıdır.

1948 yılında doğan Ata Atun Kıbrıslı Türk olup, orta eğitimini Ankara Koleji, Magosa Namık Kemal Lisesi ve Şişli Koleji’nde tamamlayarak, İnşaat Mühendisliği lisans eğitimini (Boston Üniversitesi’ne bağlı) Hikma Üniversitesi, lisans üstü eğitimini California’daki Century Üniversitesi ve doktora eğitimini de Texas’daki Century Üniversitesi’nde tamamlamış ve 1994 yılında Fulbright bursu ile Washington’da doktora üstü çalışma yapmıştır. 2007 yılında, Prag’daki Charles Üniversitesi’nde, Avrupa Gazetecilik Enstitüsü eğitimlerine katılmıştır.

Leave A Response »

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.